Vezi ce schimbări aduce 1 iulie în materie de preţuri şi tarife

Versiune tiparSend by emailPDF version

Conform surselor online, consumatorii casnici vor plăti începând cu 1 iulie facturi la energie mai mici cu 2,6%, în medie, unul dintre factorii care vor determina ieftinirea curentului fiind diminuarea contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă. Comitetul de Reglementare al Autorităţii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat un ordin pentru aprobarea tarifelor reglementate de energie electrică aplicate de furnizorii de ultimă instanţă clienţilor casnici şi asimilaţi clienţilor casnici care nu şi-au exercitat dreptul de eligibilitate şi Avizele pentru tarifele CPC (componenta de piaţă concurenţială) pentru perioada 1 iulie - 31 decembrie 2014.

Potrivit surselor online, utilizatorii români de telefonie mobilă şi internet mobil vor avea tarife mai mici pentru serviciile de roaming în călătoriile din spaţiul Uniunii Europene, începând cu 1 iulie 2014, în cazul utilizării planului tarifar de bază (Eurotarif). Scăderile tarifare sunt între 20-55% faţă de tarifele aplicabile în prezent, astfel că utilizatorii vor plăti maximum 0,19 euro/minut (fără TVA) pentru un apel efectuat, 0,05 euro/minut (fără TVA) pentru primirea unui apel şi cel mult 0,06 euro (fără TVA) pentru trimiterea unui mesaj text (SMS), cea mai mare reducere fiind înregistrată în cazul serviciilor de date (inclusiv accesul la internet), pentru care tariful maxim va fi de 0,20 euro/MB (fără TVA).

În schimb preţul gazelor pentru populaţie va creşte cu 2,5% începând cu 1 iulie, iar cel pentru consumatorii industriali se va majora cu 1,5%.

Lasă un comentariu