Primarul Moroiu: Cornul elevilor nu are nici măcar gustul pâinii, iar laptele este o zoaie

Versiune tiparSend by emailPDF version

Primarul comunei Salcia Tudor, Florin Moroiu, a reclamat astăzi, într-o şedinţă de lucru pe care primarii din judeţ au avut-o cu preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Viorel Mortu, că laptele şi cornul din Programul guvernamental „Lapte- corn”, destinat elevilor, sunt de proastă calitate şi nu pot fi mâncate.

„Eu, ca primar, nu aş mânca un astfel de corn şi nu l-aş da nici la copii. Corn înseamnă un aluat diferit de pâine, e aproape un aluat de cozonac, dar cornul ăsta nu are nici măcar gustul pâinii. Eu vă spun cu mâna pe inimă,  că aşa ceva nu e bun de mâncat. Mai bine îl înlocuim cu mere sau biscuiţi. Şi laptele ăla, prin curtea şcolii sunt numai zoaie de lapte, că ăla nu e lapte. Cum să le spun eu la copii să mănânce aşa ceva? Sunt copii săraci, lipiţi pământului, dar nici ăia nu mănâncă. Cornul este în termenul de valabilitate, este verificat, nu-i problemă, dar nu este bun. Cuvântul corn înseamnă să aibă lapte în el, înseamnă ou, înseamnă dulceaţă în el, nu? Nu vrem ciocolată, dar fă-l să fie bun”, a declarat Florin Moroiu.

Preşedintele CJ Brăila, Viorel Mortu, a admis că reclamaţiile făcute sunt întemeiate, mai ales că personal a gustat din cornul pus la dispoziţia elevilor şi nu a fost mulţumit de gust, dar că mai mult nu se poate face cu banii alocaţi acestui program, care au rămas aceeaşi de zece ani.

„Programul este din 2004, dacă îmi amintesc bine, iar preţul a rămas acelaşi, de atunci. Deci,  ar trebui gândit, ca la nivel guvernamental, să se facă o nouă analiză de preţ, pentru că, probabil, atât se poate scoate din cei 70 de bani în care trebuie să intre producerea, ambalarea, transportul şi toate celelalte. Dar iau act de mâhnirea dumneavoastră pe această temă. Nici eu nu sunt prea entuziasmat de calitatea cornului. Adesea mă duc şi cer voie de la elevi şi gust cornul. Toată lumea care are observaţii privind calitatea serviciilor din Programul guvernamental Lapte- corn, să se adreseze în scris sau prin email Consiliului Judeţean”, a declarat Mortu.

Lasă un comentariu