Primăriile se pot împrumuta de la Trezorerie pentru încălzire

Versiune tiparSend by emailPDF version

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că Guvernul are în vedere o modificare legislativă prin care primăriile care solicită sprijin financiar pentru încălzire, să nu-l mai primească direct de la Executiv, ci să-l poată obţine printr-un împrumut de la Trezorerie, potrivit stiripesurse.ro.

"O să avem o modificare legislativă prin care toate oraşele care au nevoie de sprijin pentru încălzire, nu le dăm noi, aşa cadou, ci vor putea să se împrumute din Trezorerie să treacă peste iarnă şi, sigur, să dea înapoi creditul într-o perioadă sustenabilă de timp. Că e Bucureştiul, că e Galaţiul, că e Aradul, că e altcineva, transparent, egal pentru toţi. Să nu se spună că dăm la unul, că e de la un partid, la altul nu dăm, că e de la alt partid. Absolut toate Consiliile locale sau Consiliul General pot face solicitare, primesc împrumutul şi-l restituie într-o perioadă de timp", a declarat premierul în cadrul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că soluţia este corectă, dar, în acelaşi timp reprezintă şi un stimulent pentru ca autorităţile de la nivel local să-şi finalizeze "investiţiile în sistemul termic". "Că aşa, dacă le dăm pomană în fiecare an, nu o să facă niciodată nicio investiţie. (...) Se întâmplă la Drobeta Turnu Severin, unde dacă le dăm în fiecare an, atunci nu fac nimic. Acum, dacă împrumută... o să facă şi investiţia, cred, şi în felul acesta, problema nu o mai tărăgănăm ani de zile şi o rezolvăm cum s-a rezolvat în foarte multe oraşe", a declarat premierul.

Lasă un comentariu