Galați: Ziua Marinei, căutată de gălățeni pretutindeni

Versiune tiparSend by emailPDF version

Faleza Dunării din Galați este plină, încă de dimineață, de gălățenii obişnuiți, ca pe vremuri, ca manifestările dedicate Zilei Marinei să aibă loc în prima parte a zilei şi nu de la ora 18.00, aşa cum a anunțat Primăria Galați că se va întâmpla în acest an, abia de la acea oră urmând să aibă loc ceremonialul militar şi religios, parada navelor şi jocurile marinăreşti. "Ceva activitați sunt?", a fost întrebarea pusă de mulți gălățeni vânzătorilor de bragă, înghețată şi floricele de pe faleză, aceştia indicându-le concursul de pescuit. Care, deşi urma să aibă festivitatea de premiere la ora 11.00, la 10.30 deja o terminase, din cei 21 de participanți la competiție, premiul cel mare fiind adjudecat de cel care a reuşit să adune 1,5 kg de obleți din Dunăre. Totuşi, pe malul Dunării au mai rămas pescari şi după terminarea concursului, probabil aşteptând să prindă obletele de aur. "Mai bine mergeam la Brăila să vedem parada navelor, că acolo e de la 9.00 la 12.00, cum e normal", au comentat câțiva gălățeni dezamăgiți de programul manifestărilor de la Galați.

Până la 14.00, când urmează să se dea startul la cursa de canotci 10+1 coordonată de Ivan Patzaichin (singura acțiune de interes, din prima parte a zilei), gălățenii privesc Dunărea, retraşi la umbră, pe sub sălcii - de unde pozează singurele atracții turistice (barjele care trec pe Dunăre), sau îşi urmăresc copiii jucându-se în parcul superaglomerat din dreptul Hotelului Viva.

Ca şi anul trecut, Primăria Galați a ținut să precizeze că pe 15 august "nu sărbătorim doar Ziua Marinei, ci îi sărbătorim pe gălățenii de pretutindeni", referindu-se la cei care lucrează în străinătate şi se află acum, în vacanță, la Galați.

1 Comentarii

anonim (neverificat)
+1
-28
-1
oricum o sa fie slaba aceasta zi deoarece numai este cum a fost odata din pacate cand avea cu ce sa organizeze acum numai are

Lasă un comentariu