Galați: Ziua Jandarmeriei sărbătorită la Muzeul de Istorie

Versiune tiparSend by emailPDF version

Pe data de 01 aprilie, de la ora 12.00, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, în parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi și colecționarii Ștefan Marius Diaconu și Cezar Butunoiu, organizează vernisajul expoziției: „Jandarmeria gălățeană - 166 ani de istorie. Tradiție și Perspectivă”.

„Expoziţia, organizată de muzeograf Maria Magdalena Tuluş, este dedicată Zilei Jandarmeriei Române, care are loc pe 03 aprilie. Cu acest prilej, vizitatorii vor putea face o incursiune în istoria jandarmeriei gălățene, de la începutul secolului al XX-lea până în prezent şi vor putea admira uniforme, obiecte reprezentative: căşti, arme albe, fotografii, efecte personale ale jandarmilor şi elemente de comunicaţie necesare desfăşurării activităţilor specifice”, spun reprezentanții muzeului gălățean.

La rândul lui, plt. maj. Cătălin Mircea Bădin – purtător de cuvânt Jandarmeria Galaţi, a adăugat: „Istoria Jandarmeriei gălăţene începe odată cu istoria Jandarmeriei Române, la data de 3 aprilie 1850, când, pe teritoriul actual al judeţului, au fost înfiinţate companiile XII Jandarmi Tecuci şi XIV Jandarmi Covurlui. Amplele procese de reformare instituţională ce s-au derulat pe parcursul celor 166 ani de istorie ne regăsesc în prezent ca o forţă modernă, pliabilă, capabilă să răspundă oricăror provocări şi de ce nu o forţă de stabilitate în contextul geopolitic regional şi european”.

Evenimentul dedicat Jandarmeriei gălățene se va desfășura la secția Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galați, str. Domnească, nr. 25.

Lasă un comentariu