Galați: Vineri, pensionarii ies din nou în stradă

Versiune tiparSend by emailPDF version

Vineri, 8 aprilie, de la ora 10.00, în fața Prefecturii Galați va avea loc o acțiune de protest organizată pentru a doua lună consecutivă de către Alianța Pensionarilor pentru Dreptate 2011 Galaţi și Asociația Pensionarilor 2007 Galați.

Potrivit organizatorilor, se așteaptă participarea a circa 200 de persoane, în condițiile în care primul protest de acest gen, din 2016, organizat de aceleași asociaţii, pe 4 martie a.c., a strâns în fața Prefecturii circa 150 de persoane. La protest sunt așteptați şi membri ai organizaţiilor de pensionari din Teleorman, Giurgiu, Constanța, Petroșani și Hunedoara.

Ca și în martie, și acum pensionarii gălățeni solicită: aplicarea de urgență a Legii 192, adoptată în iunie 2015 şi care ar fi trebuit aplicată de la 1 ianuarie 2016. Legea prevede majorarea pensiilor celor încadraţi în grupe speciale de muncă şi ale căror pensii nu au fost majorate conform OUG 100/2008, numărul estimat al beneficiarilor din Galaţi fiind de 3.000. Pensionarii mai protestează şi pentru a solicita creşterea punctului de pensie, astfel încât să ajungă la 45% din salariul mediu brut pe economie, ceea ce ar însemna o creştere a punctului de pensie de la 872 de lei, cât este în prezent, la 1.206 lei. O altă solicitare a pensionarilor este creşterea pragului pentru impozitarea pensiilor, în sensul ca pensiile să fie impozitate doar dacă depăşesc 3 puncte (pensii de peste 2.600 de lei). Ultima, dar nu cea din urmă solicitare a pensionarilor, este adoptarea de urgență a legii salarizării unice a bugetarilor.

Lasă un comentariu