Galați: Un fost judecător candidează împotriva lui Marius Stan la funcția de primar!

Versiune tiparSend by emailPDF version

În urmă cu aproape trei ani, i-a înmânat lui Marius Stan certificatul de primar al municipiului Galați, iar acum se pregătește să candideze împotriva actualului edil al orașului. Vorbim despre fosta judecătoare (în prezent mediator) Rodica Arhip, care, potrivit unor surse politice care au ținut să-și păstreze anonimatul, va fi desemnată candidatul la funcția de primar al municipiului Galați din partea Partidului Ecologist Român-filiala Galați. Dacă este sau nu adevărată informația care ne-a parvenit neoficial, se va vedea joi, când PER Galați a programat o conferință de presă. Potrivit președintelui PER Galați, Dorin Darabă, la conferință se va prezenta noua structură de conducere a PER, dar și candidatul acestui partid la funcția de primar al Galațiului.

Fostă judecătoare, Rodica Arhip este o figură cunoscută a Galațiului, mai ales după ce a fost sancționată de CSM pentru că ar fi denunțat, în presă, mai multe aspecte ce reclamau corupția și sistemul clientelar din justiția românească. De numele judecătoareai Rodica Arhip se leagă și un alt proces răsunător, în care au fost implicați directorul Arcada, Bodgan Alexandru Boza, dar și fostul avocat și deputat, Mihail Boldea.

La alegerile locale din 2012, judecătoarea Rodica Arhip a fost președinte al Biroului Electoral Municipal, funcție din care i-a și înmânat, în cadru festiv, certificatul câștigătorului mandatului de primar, candidatului USL (la acea vreme) Marius Stan. Deși acesta încă nu a anunțat oficial, mai mult ca sigur că Marius Stan va candida pentru încă un mandat de primar din partea UNPR Galați, care, în plan local, va fi susținut (cel puțin teoretic, potrivit înțelegerilor de la Centru!) de PSD, la alegerile locale din 2016.

Lasă un comentariu