Galați: Trafic rutier închis pe Faleză, duminică, pentru Semimaraton

Versiune tiparSend by emailPDF version

Faleza  Superioară a Dunării şi patru străzi adiacente vor fi închise duminică, 13 septembrie, pentru a permite desfăşurarea Semi Maratonului Galaţi – Ediţia 2015, informează grupul de iniţiativă pentru  înfiinţarea Fundaţiei Comunitare Galaţi, organizatorul Semimaratonului Galaţi. Astfel, șoferii trebuie să știe că duminică, 13 septembrie, în intervalul orar 8.00-13.00, vor fi închise cinci artere din oraş: Bulevardul Marii Uniri (Faleza Superioară a Dunării), strada Navelor, strada Portului (între intersecţia cu strada Navelor şi Hotelul Vega), strada Prelungirea Traian (între intersecţia cu strada Roşiori şi Faleza Superioară),  precum şi strada Prelungirea Bulevardului George Coşbuc (între Centrul de Transfuzii Sanguine şi Faleza Superioară). Șoferii vor putea utiliza rutele ocolitoare marcate cu roşu pe hartă.

Reamintim că Semimaratonul Galaţi se va desfășura pe Faleza Dunării, pe 13 septembrie, între orele 8:00 și 12:00, și va include patru probe: semimaraton (21 km), ștafetă (3x7 km), cros (7 km) și cursa populară (3 km, cursă recomandată copiilor sub 16 ani). Proiectele propuse de ONG-urile locale și care au nevoie de suportul comunităţii pot fi studiate pe platforma evenimentului – http://semimaraton.fundatiacomunitaragalati.ro/. „Și anul acesta, ONG-urile din Galaţi cer ajutorul comunităţii pentru derularea unor proiecte frumoase, a unor proiecte de suflet sau care ţin de creșterea gradului de civilizaţie din orașul nostru, precum sterilizarea câinilor comunitari, promovarea agricultorilor locali și a alimentelor sănătoase, recuperarea și integrarea copiilor cu autism și a persoanelor cu dizabilităţi,  prevenirea abandonului școlar în rândul elevilor fără posibilităţi materiale însemnate sau celebrarea Zilei Fericirii la Galaţi. Le mulţumim ONG-urilor că au încredere în noi și sperăm ca împreună cu gălăţenii cu suflet mare, să le dedicăm efortul SemiMaratonuluiși să le aducem astfel un pic mai aproape de obiectivele lor”, declară Cristi Marian Ochiu, de la Grupul de iniţiativă pentru înfiinţarea Fundaţiei Comunitare Galaţi.

Gălăţenii care doresc să sprijine unul dintre aceste proiecte, o pot face participând la SemiMaratonul Galaţi și alergând în numele ONG-ului ales. Taxele de participare, care vor f achitate la organizator, sunt în cuantum de 70 lei pentru semimaraton, 50 de lei/persoană pentru ștafetă, 50 lei pentru cros și 30 de lei pentru cursa populară. Deși perioada de înscrieri a avut ca dată limită, joi, 10 septembrie, pentru cursa populară se pot face înscrieri și se poate achita taxa de participare și în ziua evenimentului. Toţi participanţii înscriși vor primi cipuri care le vor măsura timpii de concurs. Primii 200 de înscriși confirmaţi (cu taxa de participare achitată) vor primi cadou tricoul oficial al evenimentului. Primii clasaţi la categoriile semimaraton, ștafetă și cros vor fi premiaţi cu câte o tabletă. De asemenea, vor exista și premii de consolare. Valoarea totală a premiilor este de 9.000 de lei. Estimăm un număr de 500 de participanți la cea de-a doua ediție a Semimaratonului Galați. Între aceștia se vor număra micii baschetbaliști antrenați de făuritorul de campioni, Florin Nini.

Prima ediție a SemiMaratonului Galați, desfășurată pe 12 octombrie 2014, a reunit 300 de participanți, care au alergat pentru 11 cauze propuse de 10 ONG-uri locale, adunând în total puțin peste 20.000 de lei. Grupul de inițiativă pentru înființarea Fundației Comunitare Galați reține 10% din sumele colectate la evenimentele caritabile pe care le organizează, între care se numără și SemiMaratonul Galați. Procentul  acoperă cheltuielile logistice efectuate de Grupul de inițiativă pentru înființarea Fundației Comunitare Galați", a mai declarat Cristi Marian Ochiu.

Lasă un comentariu