Galați: Toader l-a întrebat pe Rus dacă facem tunelul pe sub Dunăre. Răspuns: "Da, facem podul!"

Versiune tiparSend by emailPDF version

Proiectul de suflet al primarului Marius Stan, tunelul pe sub Dunăre, nu se află nici pe a doua variantă a masterplanului României care va fi trimisă, spre avizate, Comisiei Europene, a anunțat, vineri, deputatul PNL Mircea Toader. Potrivit acestuia, singurele proiecte, existente în masterplan și care leagă Galațiul de alte căi de acces, sunt drumurile expres Buzău-Brăila (estimat la 380 de milioane de euro), Focșani-Galați-Giurgiulești (estimate la 400 de milioane de euro) și Tulcea-Constanța-Brăila, lucrare care va include și construcția podului de peste Dunăre, lucrare a cărei valoare totală se ridică la 1,2 miliarde de lei, din care 153 de milioane de euro, construcția podului peste Dunăre.

Oricum, aceste proiecte au ca termene de execuție perioada 2020-2030, motiv pentru care deputatul PNL Mircea Toader și-a propus să facă demersuri, săptămâna viitoare, la Ministerul Transporturilor, pentru schimbarea ordinii priorităților, astfel încât măcar unul din aceste proiecte să poată începe în viitorul apropiat. “Degeaba, de pildă, vom face investiții în platforma multimodală la Galați, dacă nu avem drumuri pe care să ducem, mai departe, marfa!”, a spus Mircea Toader. Cât privește tunelul pe sub Dunăre, Mircea Toader a spus: “L-am întrebat și pe ministrul Rus despre tunel și textual mi-a răspuns – da, facem pod!”.

Reamintim că în urmă cu nici o lună, primarul Marius Stan s-a declarat optimist în privința includerii tunelului pe sub Dunăre în varianta a doua a masterplanului. Rămâne de văzut ce va face Primăria Galați pe viitor, având în vedere declarațiile aceluiași primar Marius Stan care, în primăvară, când a aflat, prima oară, că tunelul nu se află în masterplanul de transporturi al României, a spus că nu va mai organiza licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate al acestui proiect, deoarece "dacă noi continuăm să lăsăm proiectul pe SEAP şi ajungem la adjudecare şi încredinţarea sa, deja intrăm într-un lucru care poate avea conotaţii penale, căci ca să investeşti într-un proiect – în paralel cu podul pe peste Dunăre, care se face cu bani europeni... – tu, aici, nu mai ai nicio justificare să cheltui banul public. Se poate tranforma în penal, căci rămâi cu un studiu de fezabilitate, plătit din bani publici, dar care nu are finalitate... În situaţia asta suntem noi puşi acuma”. Între timp, însă, licitaţia organizată de Primăria municipiului Galaţi pentru studiul de fezabilitate al tunelului pe sub Dunăre a ajuns deja în etapa de evaluare a ofertelor, fiind depuse intenții de realizare din partea unui consorţiu şi a două asocieri de firme. Valoarea estimată, fără TVA, a contractului licitat, este de 22.089.500 de lei, respectiv, cinci milioane de euro. Totuși, câștigătorul nu va primi toții banii, într-o singură tranșă, ci în trei: un milion de euro pentru analiza oportunităţii investiţiei, alți 30% din contract, în a doua tranșă, pentru realizarea studiului de fezabilitate şi elaborarea documentelor de selecţie şi evaluare a partenerului privat sau a tuturor documentaţiilor necesare accesării soluţiilor alternative de finanţare, iar restul banilor, până la 5 milioane de euro, vor fi încasați după ce va fi semnat contractul cu partenerul privat care va construi tunelul.

Lasă un comentariu