Galați: Suntem în topul județelor cu rezultate excelente la bacaluareat și evaluarea națională

Versiune tiparSend by emailPDF version

Rezultatul examenelor desfășurate în această vară la Galați plasează județul nostru pe un loc fruntaș în topul celor care au obținut procente foarte bune la promovabilitate, lucru pentru care elevii dar și profesorii lor trebuie felicitați, a declarat, astăzi, prefectul județului Galați, Dorin Otrocol, în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social, la care șefa Inspectoratului Școlar Județean, Mioara Enache, a prezentat rezultatele de la evaluarea națională dar și de la bacalaureat.
Astfel, potrivit acesteia, în cazul examenului de evaluarea națională, promovabilitatea, după contestații a fost de 82,10%, plasând județul Galați pe locul 5 la nivel național. În comparație cu acest rezultat, în 2015, promovabilitatea la Galați a fost de 83,60% (79,30% la nivel național), plasând județul pe locul al șaptelea, iar în 2014, promovabilitatea a fost de 71,10% (70,80% la nivel național), Galațiul fiind atunci pe locul 18 în topul județeleor cu cea mai bună promovabilitate. Potrivit șefei ISJ Galați Mioara Enache, în total, la evaluarea națională s-au înscris 3917 elevi care au susținut examenul în 119 centre.
Cât privește bacaluareatul, aici, îniante de contestații, promovabilitatea a fost de 77,63%, plasând județul Galați pe locul al cincilea pe țară, iar după contestații, promovabilitatea a fost de 79,73%, plasând județul Galați pe locul al treilea pe țară. În comparație cu aceste date, ăn 2015, promovabilitatea la bacalaureat a fost de 76,40%, fapt ce a plasat județul Galați pe locul al șaptelea pe țară, același loc ocupându-l Galațiul și ăn 2014, când promovabilitatea a fost de 69,42%. La bacaluareat au existat trei licee cu promovabilitate de 100%, dar au fost și două licee cu promovabilitate zero – Liceul din Ivești (un singur elev a dat bacaluareatul și l-a picat) și Liceul Teoretic Magisterium (liceu privat), unde doi elevi au dat bac-ul și l-au picat. “Avem și licee unde promovabilitatea a fost sub 30% și este vorba despre licee în care s-au înscris elevi care luaseră note extrem de mici la evaluarea națională, vorbim de note de 1 sau 2, elevi care nu înțeleg că locul lor nu este într-un liceu ci într-o școală profesională unde ar putea să învețe o meserie. De altfel, anul acesta este primul an în care se pot face înscrieri la școlile profesionale fără ca elevii să mai susțină examenul de evaluare națională și deja avem 209 elevi care s-au înscris astfel”, a punctate Mioara Enache.

Lasă un comentariu