Galați: Ploaia, semn de belșug de carte la Festivalul Axis Libri

Versiune tiparSend by emailPDF version

Astăzi, pe aleea pietonală de la P-uri, s-a deschis cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Carte Axis Libri, organizat de Biblioteca Judeţeană “V. A.Urechia” din Galaţi. Deși prima parte a zilei a fost una ploioasă, fapt care a descurajat o parte din reprezentanții editurilor care nu au venit să își deschidă standurile cu cărți, la deschiderea festivalului au venit în număr mare elevi de toate vârstele, care au trecut rapid în revistă oferta de carte.

Potrivit directorului Bibliotecii V.A.Urechia, Ilie Zanfir, la festival sunt oferite spre vânzare, în cele 50 de standuri, circa un milion de cărţi semnate de scriitori români sau străini. În total, până duminică, în Festival sunt programate 222 de evenimente – spectacole pentru copii, lansarea a 143 de cărţi şi 14 reviste, simpozioane, concursuri de eseuri, spectacole ale teatrelor Gulliver, Fani Tardini și N. Leonard etc.

Printre cele 50 de standuri de și cu cărți, se află și cel al Asociației Pentru Copiii cu Autism, condus de Nicoleta Lupoaie. “Pentru al doilea an consecutiv, promovăm o acțiune care se numește Anticariat Social. Acceptăm cărți de la donatori, cărți pe care apoi le expunem, iar cei interesați le pot cumpăra contra unei sume modice, sumă ce devine donație pentru asociația noastră. Și anul trecut am promovat acest anticariat social, oamenii au reacționat bine, au donat cărți, au cumpărat cărți și chiar au aflat informații despre probleme cu care se confruntă o persoană diagnosticată cu autism”, a spus Nicoleta Lupoaie.

Lasă un comentariu