Galați: O femeie își dă copiii statului, pentru că nu îi poate crește

Versiune tiparSend by emailPDF version

Marcela Carcalea,  o gălățeancă de 30 de ani, care locuiește în condiții grele, la marginea Galațiului, în așa numita Vale a Calicilor, a cerut celor de la Direcția Generală de Protecție a Copilului să îi ia cei trei băieți. Femeia sune că sărăcia o îndeamnă să facă asta, ca și lipsa oricăror perspective. Stă într-o râpă, într-o casă din bălegar fără curent.

,,Soțul mă bătea și bea. Ne-am despărțit de cinci ani. A plecat nu știu unde și am rămas cu cei trei băieți aici, unde nu am niciun fel de condiții. Acum Alex e în spital. Trăim din 120 de lei alocațiile lor, pentru nu pot lăsa copiii singuri. Nu vreau să îi dau de tot, ci doar până găsesc o slujbă. O să îi văd mereu,  că nu vreau să mă uite sau să uit de ei. Nu vreau să ajungă ca mine. De la 13 ani am rămas orfană de tată, mama ne-a lăsat și dormeam pe sub balcoane în oraș“, spunea Mariana Carcalea.

O echipă a Direcției Generale de Protecția a Copilului a făcut ancheta socială deja. ,,Cunoaștem acest caz încă din luna ianuarie. Am căutat să găsim o modalitate pentru a nu despărți cei trei frați. Până la urmă, cei trei copii vor ajunge la un centru de plasament, ca să nu îi despărțim. Nu aveam cum să îi dăm pe toți trei în grija unui asistent maternal. Mama va putea să îi vadă sau să îi ia înapoi dacă își reface viața, însă mă îndoiesc de acest lucru, nu știm dacă nu a vrut să scape de ei, o să vedem cum evoluează situația”, a spus dr. Ciprian Groza, director adjunct Direcția Generală de Protecție a Copilului Galați.

Lasă un comentariu