Galați: Modalități de evitarea surprizelor neplăcute la muncă, în UE

Versiune tiparSend by emailPDF version

Astăzi, la Facultatea de Mecanică a Universității Dunărea de Jos din Galați, a avut loc "Ziua Informării Eures-Munca în Olanda", eveniment organizat de Agenția Județeană de Ocuparea Forței de Muncă Galați, în colaborare cu  Ambasada Olandei la București și instituția Prefect. La eveniment au fost prezenți Rodica Cărăușu, consilier pentru afaceri sociale în România, Frans Buter – reprezentant al Serviciului EURES din cadrul agenției naționale de ocuparea forței de muncă din Olanda, dar și Dan Coman, consul onorific al Olandei la Constanța.

Evenimentul a fost destinat persoanelor interesate de un loc de muncă în Olanda, sau în alte state ale UE, absolvenților și studenților din anii terminali, șomerilor, dar și persoanelor active de pe șantierele navale care intenționează să își găsească un loc de muncă în UE. Prin deviza “Informează-te complet, angajează-te corect” și prin proiectul privind mobilitatea forței de muncă, demarat de Guvernul olandez în 2014, se urmărește conștientizarea necesității de informare a cetățenilor înainte de luarea deciziei de a lucra în Olanda sau în alt stat UE.

În cadrul evenimentului, cei interesați au putut afla date despre rețeaua de plasare a forței de muncă în UE, EURES, o rețea prin intermediul căreia cei care doresc să se angajeze într-un stat din UE, nu riscă să aibă neplăceri. Potrivit lui Frans Buter, din păcate, în Olanda, agențiile de plasarea forței de muncă se pot înființa foarte ușor, motiv pentru care unele din ele nu sunt foarte serioase. Din astfel de cauză, există cazuri de persoane care au venit să se angajeze în Olanda, dar au avut o experiență nefericită – fie nu au fost plătite conform înțelegerii prealabile, fie au fost nevoite să își plătească cazarea, care este foarte scumpă, și nu au mai reușit să econimisească nimic din salariu etc. Pentru evitarea unor astfel de situații neplăcute, care ar putea conduce la un renume prost al Olandei pe piața europeană a forței de muncă, din 2014, Guvernul Olandei finanțează un program de instruire a persoanelor din România, Bulgaria și Polonia, interesate de un loc de muncă în Țara Lalelelor. Programul mediatizează rețeaua de plasare de forță de muncă EURES, dar și îi informează pe cei interesați despre drepturile, obligațiile, oportunitățile și riscurile privind viața și munca în Olanda sau în alt stat UE, precum și evitarea pericolelor legate de contractele de muncă nefavorabile sau exploatarea prin muncă.

"Persoanele trebuie să se informeze asupra angajatorului, asupra salariului, iar una din cele mai sigure căi pentru a face acest lucru esre rețeaua EURES. Prin această rețea, se pot evita experiențele neplăcute în care fie nu se primește salariul convenit, fie nu se mai plătesc câteva luni, pentru că agenția ia un comision, fie se ajunge chiar la cazuri mai grave de abuzuri în domeniul muncii", spune Rodica Cărăușu. Potrivit acesteia, statisticile arată că în ultimii ani, cei mai mulți români care au plecat la muncă, în Olanda, au provenit din Timiș, Maramureș, dar și Constanța, Suceava, Bacău și Galați. "Dacă la început plecau la muncă doar cei necalificați, în agricultură, acum se caută inginerii, asistentele medicale, ceea ce înseamnă că românii demonstrează că sunt bine pregătiți și pot face muncă de calitate în alte state UE", spune Cezar Năstase, director AJOFM Galați.

Lasă un comentariu