Galați: Lucia Varga - "este ipocrizie din partea PSD"

Versiune tiparSend by emailPDF version

Deputatul PNL Lucia Varga, fost ministru delegat pentru Ape Păduri și Piscicultură a comentat declarația actului ministrul al Mediului, Grațiela Gavrilescu, cea care a declarat că ar putea suspecta Consiliul Concurenței de interese, având în vedere că acest organism a solicitat un punct de vedere din partea Comisiei Europene privind proiectul legii de modificare a Codului Silvic.

Deputatul PNL Lucia Varga consideră că dacă ministrul actual, Grațiela Gavrilescu, are astfel de suspiciuni, atunci aceasta ar trebui să sesizeze organele abilitate, inclusiv Parlamentul, cel care alege componența Consiliului Concurenței. “Am văzut declarația doamnei ministru și mă întreb, având în vedere gravitatea declațiilor sale, care a fost pasul următor făcut de dânsa: a sesizat Parlamentul, pentru că Parlamentul alege conducerea Consiliului Concurenței, care este demersul următor instituțional din partea doamnei ministru?”.

Totodată, deputatul PNL Lucia Varga a precizat că PSD a refuzat să asculte, în comisia constituită la nivelul Camerei Deputaților, a punctului de vedere al Consiliului Concurenței, motiv pentru care lucrurile au rămas nelămurite. “Noi, PNL, am văzut în cererea de reexaminare înaintată de președintele Klaus Iohannis, că sunt cerute precizări referitoare la legislația privind concurența și la legislația privind ajutorul de stat. Aceste cereri erau clare și întemeiate. PNL, în grupul de la Camera Deputaților, a luat decizia să cheme Consiliul Concurenței la ședința comisiilor reunite în care se analiza cererea de reexaminare pentru a auzi punctul de vedere și a vedea dacă sunt sau nu încălcate prevederile Tratatului de Aderare privind concurența.

Din păcate, PSD nu a acceptat punctul de vedere al Consiliului Concurenței, nu a dat voie să vorbească Consiliului Concurenței în ședința comisiei reunite, prin urmare toată lumea a rămas nelămurită în această privință.

Din păcate, în spațiul public PSD a încercat să spună opiniei publice că PNL nu e de acord cu acel articol 60, privind dreptul de preemțiune și privind limitarea monopolului pe piața lemnului. Noi, în rezoluția aprobată de PNL la începutul lui martie, când am fost ministru în 2013, am aprobat ca legea de modificare a Codului Silvic să conțină dreptul de preemețiune pentru operatorii din industria mobilei. Deci, noi am venit cu acest concept pe piață, noi am fost cei care ne-am luptat să avem un Cod Silvic, care să dea drept de preemțiune, deci sprijin pentru prelucrarea mobilei în România. Și în noiembrie 2013 am avut o rezoluție prin care propuneam să trecem de la țara care-și exportă materiile prime sub formă de cherestea, la țara care exportă produse finite, sprijinind producătorii de mobilă. În afară de aceste rezoluții, am mai avut o a treia, care ținea de reducerea defrișărilor de pădure. Chiar și în comisie, un coleg de-al meu, domnul Chirteș, a fost cel care a venit cu un amendament privind introducerea unui procent pentru diminuarea monopolului deci PNL este cel care dorește ca această resursă, aurul verde al României, să nu plece neprelucrat, ci ca produs finit. Prin urmare, este ipocrizie din partea PSD și noi PNL nu vom renunța la aceste principii și odată ajunși la guvernare, vom impune aceste politici pe care ni le-am asumat și, din păcate, PSD nu a vrut clarificarea acestor aspecte care țin de legea concurenței”, a declarat Lucia Varga.

În calitatea sa de copreședinte al Organizației de Femei a PNL, Lucia Varga a participat, în această după amiază, la Galați, la o ceremonie de decernare a diplomelor de excelență femeilor neafiliate politic și care au înregistrat performanțe profesionale în diverse domenii de activitate – sănătate, învățământ, cultură, voluntariat etc.

Lasă un comentariu