Galați: Iată cum vor decurge minicroazierele de Ziua Dunării

Versiune tiparSend by emailPDF version

După cum se știe, de joi, 29 iunie, şi până duminică, 2 iulie 2017, Galaţiul va fi în sărbătoare, eveniment pentru care Primăria municipiului Galați a alocat din bani publici suma de 291.000 de lei fără TVA și de care se ocupă SC Dunărea SA, câștigător al licitației.

Conform programului, deschiderea oficială a evenimentului va avea loc de Ziua Dunării, joi, 29 iunie, la ora 11,00, în holul central al Universităţii „Dunărea de Jos”, unde va fi vernisată expoziţia de artă plastică „Galaţi – capitala dunăreană a României”, deschisă până duminică, 2 iulie, ora 18,00. La eveniment, prof. Maria Magdalena Tuluş va susţine conferinţa „Galaţiul de altădată – Port dunărean – consideraţii istorice”. Totodată, va fi lansată campania „Selfie cu cartea pe care o citesc” – concurs cu premii, iar în spaţiul alocat manifestării va fi amplasat un stand cu cărţi ce vor fi oferite vizitatorilor. Cei prezenți vor putea asista și la un concert susţinut de trupa “Kalofonis”. Tot joi, 29 iunie, la ora 17,00, la baza sportivă „Atlas” din strada Stadionului nr. 9, va debuta concursul naţional de tenis “Cupa Dunării” pentru seniori, pe categorii de vârstă.

Cu siguranță însă punctul de atracție va fi pe Faleza Dunării, acolo unde între orele 16,30 – 22,00 vor fi organizate scurte croaziere pe Dunăre, cu trei nave, în total circa 500 de persoane urmând să participe la aceste plimbări. Cum acest cadou pentru gălățeni a suscitat deja foarte multe întrebări din partea acestora, întrebări legate de modalitatea efectivă în care se vor desfășura aceste croaziere, am aflat de la organizatori că punctul de îmbarcare este zona de ponton “Valurile Dunării”, unde va fi amenajat un punct informare si eliberare tikete de călătorie, semnalizat ca atare. Potrivit organizatorilor, iată regulamentul de organizare a croazierelor: PROGRAM PLECARI – SOSIRI

  • Nava “Borcea” – 16.30 – 17.00 -  imbarcare turisti
  • Nava “Kaptan M” – 17.15 – 17.45 – imbarcare turisti
  • Nava “Colegiu” – 18.00 – 18.15 – imbarcare turisti
  • Nava “Borcea” – 18.30 – 19.15 -  debarcare - imbarcare turisti
  • Nava “Kaptan M”– 19.30 – 20.15 – debarcare-imbarcare turisti
  • Nava “Colegiu” – 20.30 – 20.45 – debarcare turisti
  • Nava “Borcea” – 21.00 -  debarcare turisti
  • Nava “Kaptan M”– 21.45 – debarcare turisti.

REGULAMENT PENTRU IMBARCARE – DEBARCARE

  - Fiecare turist se va adresa la Punctul  de informare pentru a primi tiketul de imbarcare;

  - Conform normelor de imbarcare pe apa fiecare persoana are obligatia de a se inscrie pe o lista de pasageri aflata la punctul de imbarcare;

  - Tiketele sunt gratuite si vor avea culori diferite functie de nava pe care se va imbarca fiecare turist, ora de imbarcare si denumirea navei;

 - Navele care vor opera aceste croaziere sunt urmatoarele: Nava “Borcea” , Nava “Kaptan M” , Nava “Colegiu”;

 - Numarul de tikete eliberate va fi strict in raport cu capacitatea fiecarei nave;

 - Nu este permisa imbarcarea cu bagaje de mana mari -  se accepta doar bagaje de mana de mici dimensiuni;

  - Familiile compuse din doua sau mai multe persoane inclusiv copii vor primi tikete individuale;

- In cursul calatoriei se vor respecta toate regulile stabilite de capitanul navei. Rugam turistii sa respecte regulile mentionate mai sus pentru a nu perturba procedurile de imbarcare – debarcare si programul de sosire – plecare al navelor.  Va multumim”.

Evenimentele dedicate Dunării vor continua și vineri, 30 iunie 2017, când în intervalul orar 17,00 – 21,00 se va desfăşura, în premieră, „Summer Parade” – un “eveniment la care sunt invitati galateni de la mic la mare care sa participe la o manifestare plina de voie buna, dinamica, cat mai viu colorata, diversa, civilizata. Asociatii, cluburi, scoli de muzica si dans, elevi, studenti, familii impreuna cu prieteni, bebelusi, insotiti de animale de companie se vor deplasa in ritmul muzicii, asigurata de pe platforme mobile. “Summer Parade”  va incepe la ora 17.00 si  va porni de la “Fata pe valuri” (blocurile P) si se va deplasa pana la Gradina Publica unde se va organiza un flash mob pentru cel putin 600 de persoane in jurul orei 20.00. Fiecare grup va putea prezenta in miscare sportul sau activitatile recreative pe care le practica. Nu lipsi de la acest eveniment!”, mai anunță organizatorul.  

Sâmbătă, 1 iulie, pe Faleza Inferioară, de la ora 9,00 se va desfăşura “Crosul Dunării” - concurs deschis pentru copii până în 14 ani, tineri peste 14 ani, adulţi, persoane cu dizabilităţi şi animale de companie. Potrivit organizatorilor, distanţele vor fi diferite în funcţie de categoriile de vârste, în competiţii separate pentru femei şi bărbaţi.
Se vor acorda premii şi pentru cel mai tânăr şi pentru cel mai vârsnic participant, dar şi pentru mămicile cu bebeluşi clasate pe primele trei locuri, precum şi pentru primii trei clasaţi însoţiţi de animale de companie. Toţi alergătorii vor primi diplomă de participare la competiţie. Tot pe 1 iulie, în Piaţa Domnească, de la ora 19,30 va avea loc un spectacol de gală ce va putea fi urmărit de pe circa 350 de de scaune, puse la dispoziție de organizatori  -  „Veţi recunoaşte şi fredona melodii compuse de Johann Strauss, Ennio Morricone, Iosif Ivanovici, Giuseppe Verdi şi mulţi compozitori celebri. Veţi putea dansa în ritmul valsurilor de neuitat. Nu lipsiţi de la eveniment unic organizat pentru prima dată în Galaţi într-o piaţă publică. Veţi fi cu adevărat gălăţeni dar şi europeni”.  Zilele Dunării 2017 se vor încheia duminică, 2 iulie, cu un concurs de ciclism “montan” urban. Acesta se va desfăşura în Valea Ţiglinei începând cu ora 10,00, şi vor participa amatori dar şi ciclişti legitimaţi.
„Veţi avea surpriza să descoperiţi un sport foarte atractiv”, promit organizatorii. În aceeaşi zi va lua sfârşit şi concursul de tenis pentru seniori.

Lasă un comentariu