Galați: După grătarele din Gârboavele, cantitate record de gunoaie!

Versiune tiparSend by emailPDF version

Nu mai puțin de 12 tone de gunoi au reușit să strângă, din Pădurea Gârboavele, angajații Serviciului Public de Administrarea Domeniului Public și Privat al CJ Galați. Resturile menajere au rezultat în urma celor trei zile de ieșire la iarbă verde, în Pădurea Gârboavele. Potrivit lui Viorel Sandu, directorul Serviciului Public de Administrarea Domeniului Public și Privat al CJ Galați, în cele trei zile de vacanță -1,2 și 3 mai – în Pădurea Gârboavele au venit 2.300 de persoane și 1.200 de autovehicule. Datele sunt certe, întrucât la intrarea în Pădurea Gârboavele există obligația de a se achita o taxă de ecologizare (bani cu care serviciul fac curățenie în Pădure), taxă în valoare de un leu pentru fiecare persoană și 5 lei, de autovehicul. În schimbul taxei, gălățenii primesc și câte un sac pentru gunoiul menajer.

“Oamenii au fost civilizați, le mulțumim pentru asta. Nu au lăsat mizerie la locurile de grătar, special amenajate. Am văzut și oameni care au plecat cu sacul menajer plin, pus în portbagaj, pentru că nu mai era loc la coșul de gunoi”, a mai spus Viorel Sandu. Acesta speră ca gălățenii care au venit la pădure să nu se fi aventurat în aria protejată, interzisă populației, întrucât “noi am stropit, săptămâna trecută, la sol, cu substanțe împotriva căpușelor, dar numai în zona destinată grătarelor. În restul pădurii nici nu avem permisiunea să facem dezinsecție”.  

În total, în zona special amenajată pentru public din Pădurea Gârboavele (zonă care are o suprafață de 200 de ha, din totalul de 400, al pădurii), există peste 100 de grătare, 110 mese, 220 de bănci, trei locuri de joacă pentru copii,  (doar!) patru toalete ecologice și două ciușmele cu apă potabilă. Lângă fiecare zonă amenajată pentru grătare sunt coșuri de gunoi, dar și containere ale Ecosal, precum și pubele pentru colectarea selectivă a gunoaielor.

Lasă un comentariu