Galați: După examenul la română, 22 de elevi au renunțat la cel de matematică!

Versiune tiparSend by emailPDF version

La proba de matematică din cadrul examenului de Evaluare Națională 2016, desfășurat astăzi, au fost prezenți 3.820 de elevi din cei 3.925 de elevi înscriși, transmite Inspectoratul Județean Școlar Galați. Comparativ, la prima probă, cea la limba și literatura română, susținută luni, au fost prezenți la examen 3.842 de elevi, din cei 3.925 înscriși, ceea ce înseamnă că la a doua probă, 22 de elevi care au dat examenul la limba română, au stabilit că e mai bine să rămână acasă și să nu se mai deranjeze și pentru matematică.

Potrivit sursei citate, accesul elevilor în sălile de examen s-a realizat, ca și la prima probă, în intervalul orar 8.00-8.30. Potrivit ISJ, pe parcursul probei nu s-au înregistrat incidente de nici o natură, organizatorii fiind pregătiți să facă față și caniculei, cu apă, ventilarea corespunzătoare a sălilor de examen și cu asigurarea cadrelor medicale în caz de urgențe medicale. Inspectoratul Școlar Județean mai transmite că un singur elev a dat proba la matematică de pe patul de spital, acesta fiind internat într-o unitate medicală.

Potrivit ISJ Galați, examenul de Evaluare Națională este susținut de candidați din 161 de școli din municipiul și județul Galați, organizați în 119 centre de examen. Potrivit sursei citate, există 264 de elevi neînscriși la examen, fie pentru că nu au dreptul, deoarece sunt corijenți, fie pentru că pur și simplu nu au dorit să se înscrie la examenul de Evaluare Națională.

Lasă un comentariu