Galați: Doi polițiști gălățeni au refuzat o mită de 2.000 lei, iar altul una de 200 lei. Cei care au dat mită sunt reținuți

Versiune tiparSend by emailPDF version

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție, Serviciul Judeţean Galați, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, au organizat acțiunea de prindere în flagrant a lui P.G., în timp ce oferea suma de 2.000 lei unor lucrători de poliție din cadrul a două Posturi de poliție - I.P.J. Galați, pentru ca cei din urmă să nu îi întocmească dosar penal în urma conducerii unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului. „În fapt, în data de 07.06.2015, cu ocazia desfășurării unor activități pe linia respectării regulilor de circulație pe drumurile publice, un echipaj format din cei doi agenți de poliție, martori denunțători în cauză, l-au surprins în trafic pe P.G., în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație a alcoolului în aerul expirat de 0,68 mg/l, fiind condus ulterior la Spitalul de Urgență Galați pentru recoltarea de probe în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge. Pe drum spre spital, P.G. le-a promis celor doi agenți de poliție suma de 2.000 de lei pentru ca aceștia să nu îi întocmească dosar penal pentru infracțiunea constatată. În urma denunțului formulat de cei doi polițiști, lucrătorii de poliție din cadrul S.J.A. Galați, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat activitatea de prindere în flagrant a lui P.G., în momentul în care înmâna lucrătorilor de poliție suma de 2.000 lei, la sediul Postului de Poliție Cuza Vodă. Faţă de cel în cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, fiind reținut pentru 24 de ore”, se arată în comunicatul  DGA. Mituitorul urmează a fi prezentat instanței de judecată, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

La aceeași dată, un alt lucrător de poliție a refuzat 200 lei mită. Astfel, ofițerii Direcției Generale l-au prins în flagrant pe R.G., în timp ce oferea suma de 200 de lei, cu titlu de mită, unui lucrător de poliție din cadrul unui Post de poliție - I.P.J., pentru ca cel din urmă să-i restituie căruța ridicată cu ocazia desfășurării unor activități având ca obiect prevenirea și combaterea tăierii și sustragerii de material lemnos. „În fapt, în noaptea de 05/06.06.2015, nepoții lui R.G. au fost depistați de către lucrătorii a două Posturi de poliție, în timp ce intenționau să intre într-o comună cu două căruțe având asupra lor o drujbă și două topoare. Aceștia sunt cunoscuți ca autori ai mai multor infracțiuni de furt material lemnos, având înregistrate pentru săvârșirea acestei infracțiune mai multe dosare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci. În urma denunțului formulat de către agentul de poliție, lucrătorii din cadrul D.G.A. - S.J.A. Galați, coordonați de procurorul de caz, au organizat activitatea de prindere în flagrant a lui R.G., în timp încerca să-l mituiască pe poliţist cu suma de 200 de lei. Faţă de cel în cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, fiind reținut pentru 24 de ore“, se arată în comunicatul remis de DGA. R.G. urmează a fi prezentat instanței de judecată, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Cazurile au fost instrumentate cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

1 Comentarii

XX (neverificat)
+1
+6
-1
Dar de polistitii care asista la examenul practic pentru obtinerea permisului de conducere nu zice nimeni nimic? Domnul Soare a cerut 300 euro de persoana pt a promova examenul fara probleme! Asa ceva nu e normal!!

Lasă un comentariu