GALAȚI: Doi bărbaţi din Fârţăneşti, arestaţi preventiv după ce au vrut să mituiască poliţişti

Versiune tiparSend by emailPDF version

Ofiţerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Galați, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, au participat la organizarea şi realizarea unei acţiuni de prindere în flagrant a numiților S.T. și A.M., ambii fără ocupație, în timp ce ofereau suma de 1.500 lei unor lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Galați – Post de Poliție Fârțănești, pentru ca cei din urmă să le soluționeze favorabil un dosar penal în care cei doi erau cercetați pentru săvârșirea unor infracțiuni privind regimul circulației pe drumurile publice.

„În fapt, în cursul lunii august 2014, cu ocazia desfășurării unor activități pe linia respectării regulilor de circulație pe drumurile publice, un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Galați – Post de Poliție Fârțănești, i-a surprins pe S.T. și A.M., în timp ce conduceau un moped pe drumurile publice din com. Fârțănești, jud. Galați. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că S.T., cel care conducea mopedul, nu deținea permis de conducere, iar mopedul era neîmatriculat. Mopedul aparținea lui A.M., cercetat pentru încredințarea cu știință a unui autovehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere, precum și pentru punerea în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, fapte prev. și pedepsite de O.U.G. nr. 195/2002 – republicată. Fiindu-le aduse la cunoștință drepturile procesuale, precum și infracțiunile pentru care cei doi sunt cercetați cu ocazia audierii, în cursul lunii ianuarie 2015, S.T. și A.M. le-au promis celor doi lucrători de poliție din cadrul Postului de Poliție Fârțănești suma de 2.000 lei pentru a le fi soluționat favorabil dosarul penal în care sunt cercetați”, se arată în comunicatul DGA.

În urma denunţului formulat de către unul dintre polițiști, ofițerii de poliție din cadrul S.J.A. Galați, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat activitatea de prindere în flagrant a numiților S.T. și A.M., în momentul în care înmânau lucrătorilor de poliție suma de 1.500 lei din cei 2.000 de lei promiși, la sediul Postului de Poliție Fârțănești.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI. Faţă de cei în cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită. Cei doi au fost prezentați instanței de judecată, care a dispus arestarea preventivă.

Lasă un comentariu