Galați: Destinul unei străzi ghinioniste

Versiune tiparSend by emailPDF version

Biroul de presă al Primăriei Galați informează că s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul ”Modernizare str. Pictor Isser”. Potrivit instituției publice, constructorul care a câștigat licitația este S.C. ROMSIT S.R.L, iar valoarea contractului este de 2911.469 lei cu TVA, termenul de finalizare fiind 19.02.2018.

Lucrările de modernizare a străzii Pictor Isser au început din timpul mandatului fostului primar Marius Stan, mai exact din luna aprilie 2015 (deși autorizația de construcție se eliberase în luna februarie 2014!). La acea vreme, societatea care ar fi trebuit să realizeze lucrările de modernizare a străzii era SC Romlotus Instalatii SRL, care, nici mai mult nici mai puțin a fost incapabilă să execute lucrările pentru care Primăria Galați aloca 3,93 milioane de lei cu TVA. După ce a realizat lucrări în valoare de doar 469.600 de lei, firma a transmis că nu mai poate realizeze lucrarea motiv pentru care o abandonează. Potrivit datelor furnizate de Primăria Galați, pe 22 aprilie 2016, adică după termenul de finalizare a lucrării (15 aprilie 2016), firma a notificat Primăria, solicitând  “încetarea contractului de execuţie datorită imposibilităţii de împlinire a obligaţiilor contractuale conform art. 23.2 (…) rezilierea de drept (…). La această dată de execuţie este reziliat şi urmează să se organizeze o nouă procedură de achiziţie a contractului pentru lucrările rămase de executat”.
Și așa locuitorii de pe strada Pictor Isser s-au trezit cu noroiul cât casa, căci strada a rămas ca după bombardament - o situație exasperantă mai ales în sezonul ploios când oamenii nu au mai avut alte variante decât sî facă haz de necaz, filmându-se pe când pescuiau... în mijlocul străzii! Anul trecut, pe 30 iulie, primarul Ionuț Pucheanu explica faptul că trebuie organizată o nouă licitație pentru finalizarea lucrării de pe Pictor Isser. Acum, la aproape un an de la promisiunea că se va organiza o nouă licitație (care s-a și organizat, toamna trecută), Primăria anunță că în sfârșit vor reîncepe lucrările pe strada Pictor Isser. 

Lasă un comentariu