Galați: De luni, se distribuie alimentele UE

Versiune tiparSend by emailPDF version

Începând cu data de 11 iulie, de la ora 8.00, va începe distribuirea alimentelor în cadrul Programului Operațional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (POAD), program finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat de Guvernul României 2015–2016.

Potrivit Primăriei Galați, "locațiile și tipul de persoane care beneficiază de ajutoare sunt, după cum urmează: 1. Piața Țiglina 1: persoane cu handicap; 2. Piața Veche (lângă Școala nr.26): pensionari; 3. Piața Rizer: - șomeri, - venit minim garantat, - alocație de susținerea familiei, - persoane fără venit, - persoane cu venit până la 450 lei inclusiv".

Ajutoarele alimentare din partea Uniunii Europene, acordate în ultimii ani prin programul anual PEAD (Programul European de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate), vor fi distribuite unui număr de circa 20.000 de beneficiari.

Reamintim că, în 2015, din cauza schimbărilor produse la nivel guvernamental, nu au putut fi demarate procedurile de achiziție pentru alimente, Ministerul Fondurilor Europene derulând aceste proceduri în anul 2016. Potrivit estimărilor, peste 20.000 de persoane din municipiul Galați vor beneficia de alimente, în cadrul programului european de asistență pentru persoane defavorizate. Conform recomandărilor Uniunii Europene, beneficiază de ajutoare alimentare: pensionarii cu venituri lunare sub 400 de lei; șomerii indemnizați cu sume până la 400 de lei pe lună și șomerii fără indemnizație; familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei; persoanele cu handicap grav și accentuat, neinstituționalizați, adulți și copii; veteranii, văduvele și prizonierii de război; foștii deținuți politic; persoanele deportate în străinătate în perioada regimului comunist; revoluționarii din Decembrie 1989 și urmașii eroilor martiri ai Revoluției.

Beneficiarii vor primi câte două cutii cu ajutoare alimentare, fiecare cutie conținând: făină albă de grâu (1 kg), mălai (2 kg), paste făinoase (400 g), ulei (2 l), zahăr (1 kg), conservă carne de vită (300 g), conservă pateu de ficat de porc (200 g), orez (1 kg), conservă de pastă de tomate (400 g) și fasole boabe (500 g).

În județul Galați sunt aproximativ 115.000 de beneficiari ai POAD 2015/2016, din care peste 16.000 în municipiul Galați”.

Lasă un comentariu