Galați: Dacii, romanii și sarmații au mărșăluit prin Galați

Versiune tiparSend by emailPDF version

Pe străzile Galațiului, dacii, romanii și sarmații au mărșăluit în sunet de tobe și strigăte de luptă. Duminică după-amiază, în cea de-a doua parte a festivalului antic, membrii asociațiilor istorice au defilat prin oraș îmbrăcați în costume de epocă. Au plecat din fața statuii lupoaicei de lângă Primăria Galati și până în Grădina Publică.

,,Dacia liberă“ sau ,,Roma eternă” s-a auzit pe străzile orașului. Până și străinii admirau scena. Un nigerian filma totul și încerca să și amintească despre ce populații antice era vorba. În Grădina Publică au fost așezate taberele și atelierele de ceramică, fierărie, pielărie, tir cu arcul, bucătărie. Numărul mare de spectatori i-a surprins și pe organizatori.

,,De fapt, nu ne așteptam să vină atâția oameni la Barboși, deoarece era mai dificil, chiar dacă s-au pus la dispoziție mijloace de transport în comun. Ne așteptam însă la un public numeros în Grădina Publică, deoarece este locul preferat de promenadă al gălățenilor și se pare că le plac acțiunile noastre”, a spus Cătălin Negoiță, director Direcția de Cultură Galați. Oamenii au văzut tabăra dacă, cea romană și cea a sarmaților. Au privit din nou lupte între gladiatori și cine a vrut a putut mânca linte clasic gătit, fel de mâncare preferat al dacilor. Un program european ar putea aduce banii pentru refacerea situ-lui de la Barboși.

Lasă un comentariu