Galați: Colocviul Constructorilor de Nave va avea loc la Biblioteca „V.A. Urechia”

Versiune tiparSend by emailPDF version

Biblioteca „V.A. Urechia” va găzdui vineri, 04 martie, începând cu ora 16.00, cea de-a 46-a întâlnire lunară din cadrul Colocviului Constructorilor de Nave, eveniment organizat în parteneriat cu Asociaţia ANCONAV Galaţi şi Asociaţia Generală a Inginerilor Români, Filiala Galaţi (AGIR).

În prima parte a întâlnirii va fi făcută o scurtă retrospectivă a construcțiilor navale din România, și vor fi prezentate informații legate de specializarea și dotarea șantierelor și a întreprinderilor mecanice și de alte capacități din structura CIN. De asemenea, se va vorbi despre fondurile totale investite între 1969-1989 pentru dezvoltarea și modernizarea capacităților de producție și despre unele acțiuni deosebite.

Colocviul se va încheia cu un moment comemorativ. Conf. univ. Vasile Alexandru va face o evocare a prof. univ. Alexandru Guțu, Catedra Organe de Mașini și Desen, de la a cărui naștere se împlinesc 112 ani, și 38 de ani de la dispariția sa (18.05.1978). Va fi evocat și prof. Aureliu Cărbunaru (1921-2006). Ambii profesori au avut un rol important în dezvoltarea școlii de inginerie din Galați și în formarea a numeroase generații de ingineri.

Lucrările Colocviului Constructorilor de Nave se vor desfăşura în sala Mihai Eminescu a Bibliotecii „V.A. Urechia”.

Lasă un comentariu