Galați: Cod roșu la mall-ul de pe Coșbuc! Sute de copii l-au luat cu asalt

Versiune tiparSend by emailPDF version

Misiune grea, dar plăcută, duminică, pentru pompieri, polițiști, polițiști de frontieră și jandarmi. Unitățile Ministerului de Interne din Galați au intervenit cu toată tehnica din dotare, terestră sau acvatică, pentru a face față asaltului sutelor de copii care au venit să îi cunoască. A fost vorba de acțiunea  „Alege-ți eroul preferat”, iar copiii au fost cei care au avut la dispoziție tot ce își doreau pentru a se familiariza cu activitatea celor care ne salvează viața.

„Avem o intervenție de cod roșu în parcarea unui mall, unde am venit cu tehnica din dotare, inclusiv barca de intervenție și suntem la dispoziția copiilor”, a declarat mr. Eugen Chiriță, ISU Galați. Copiii s-au urcat în mașinile de poliție, pompieri și în salvările SMURD, dar și în bărcile de intervenţie. Au pus mâna pe tot felul de arme și apoi s-au fotografiat cu ele, dar și cu scuturi sau căști împrumutate de la jandarmi. Cei mici au putut să își ia amprentele și au primit diplome cu amprenta proaspăt recoltată. Copiii l-au admirat și pe Gorski, câinele polițist al poliției de frontieră, pe care apoi s-au grăbit să îl mângâie și să își facă fotografii cu el. Au urmat concursuri  de aruncat mingea la coș și un concurs de desene pe astfalt având tema „Alege-ți eroul preferat”. 10 echipe, fiecare a câte cinci-șase copii, și-au ales nume ca Pompierii, Poliția sau Jandarmii, SuperCops, Limbă roșie, Buburuza sau Eroii orașului și au desenat cu spor eroii preferați. La final, toată lumea a primit cadouri.

O acțiune similară a avut loc și pentru copiii din Tecuci care au avut parte, după-amiază, de aceleași surprize. „Avem o intervenție plăcută. Toate unitățile MAI, pompieri, jandarmi, poliție și poliție de frontieră, sărbătoresc cu o zi mai devreme ziua copiilor. Cine știe acum, că ne vor cunoaște mai bine, peste câțiva ani, printre acești copii se vor număra și viitorii noștri colegi”, a spus Bogdan Cojocaru, IPJ Galați.

Lasă un comentariu