Galați: ArcelorMittal, sub asaltul Pokemaniacilor! Jocul, interzis oficial în combinat!

Versiune tiparSend by emailPDF version

Cel mai puternic agent economic din județul Galați, ArcelorMittal, care are circa 6.000 de salariați, a anunțat public faptul că interzice cu desăvârșire accesarea sau jucarea celui mai în vogă joc online, Pokemon Go, pe platforma siderurgică – o măsură care ar putea stârni zâmbete dacă nu s-ar lua în considerare faptul că platforma siderurgică are un ridicat risc de accidente chiar și fără jocul Pokemon, dovadă că de la începutul anului și până în prezent s-au înregistrat șase accidente de muncă, din care trei ale angajaților ArcelorMittal și trei ale firmelor terțe care desfășoară activități acolo. După cum se știe, jocul Pokemon deja a făcut victime în toată lumea, căci, absorbiți de joc, participanții ignoră de multe ori pericolele din lumea reală accidentându-se ei înșiși sau accidentându-i pe alții. Așadar, deși pare amuzant că administrația combinatului siderurgic de la Galați a declarat război unui inamic virtual – Pokemon, personajul jocului online -, avertizările lansate de ArcelorMittal sunt cât se poate de serioase cu privire la jucarea acestui joc, fie de angajații săi, fie de cei ai celorlalte firme terțe care desfășoară activități pe platformă, fie de persoane străine din combinat care ar putea fi tentate să pătrundă ilegal pe teritoriul combinatului pentru a “prinde” unul din legendarii Pokemoni.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ArcelorMittal Galați, Dorian Dumitrescu “ArcelorMittal Galați nu este împotriva divertismentului online însă este hotărâtă să asigure un climat de lucru sigur propriilor angajați și contractori. Reamintim comunității că lucrăm într-un mediu industrial cu provocări privind securitatea muncii și care necesită asigurarea unei discipline puternice și a unui comportament prudent, în permanență. A juca Pokemon Go nu este – așadar – o activitate compatibilă cu cele dintr-o unitate producătoare de oțel. În aceste condiții, compania a interzis jocul Pokemon Go și a altor aplicații online de divertisment similare în incinta unității, în timpul lucrului și nu va permite intrări neautorizate ale unor persoane străine în Combinat”.
Neoficial, se pare că interdicția a fost făcută publică după ce au fost descoperiți mai mulți angajați (proprii dar și ai firmelor terțe) care jucau Pokemon în timpul programului. Totodată, se pare că au fost observați și câțiva copii care au venit , cu tramvaiul, până la poarta principală de intrare în combinat, toți privind extrem de absorbiți ecranele telefoanelor inteligente. Asta, pentru că jocul Pokemon este astfel creat încât invită participanții să “descopere” Pokemoni “ascunși” în diverse clădiri, locațiile fiind reale (căci harta jocului este suprapusă cu harta reală a împrejurimilor în care se află participanții), indiferent dacă este vorba despre o locuință privată, o unitate militară, sau Oțelăria ArcelorMittal, de pildă!
Din acest motiv, în combinat au apărut note interne prin care Departamentul de Comunicare internă ArcelorMittal Galați transmite: “Este strict interzis să accesați și să jucați Pokemon Go sau alte aplicații de divertisment online și jocuri similare pe platforma noastră și în timpul programului de lucru. Compania se va folosi de drepturile pe care le are pentru a lua măsurile necesare împotriva tuturor angajaților și contractorilor care vor fi descoperiți jucând sau asigurând accesul jucătorilor externi în unitatea noastră, întrucât aceasta reprezintă o încălcare a regulilor noastre interne . Le reamintim tuturor angajaților și contractorilor că lucrăm într-un mediu cu multe provocări de securitate și sănătate în muncă care necesită o disciplină puternică și un comportament prudent, permanent. ArcelorMittal ia măsuri tehnice și organizatorice pentru a le bloca posibilitatea de a accesa aceste aplicații și nu va permite intruziuni neautorizate pe platforma noastră. Compania noastră nu se opune divertismentului digital, însă este angajată în a asigura siguranța oamenilor, înăuntru și în afara unității”.

Lasă un comentariu