Galați: Adeverința de asigurat, substitutul de card, eliberată rapid prin mail. Peste 17.000 de gălățeni nu au nici acum card de asigurat

Versiune tiparSend by emailPDF version

De la data de 1 mai, tot ce înseamnă furnizare de serviciu medical se va face pe baza activării cardului de asigurat. Din păcate, până atunci, nu toți gălățenii îl vor avea. „Din cele 48.403 carduri returnate la CJAS, au fost distribuite un număr de 31.215. Nu au fost distribuite 17. 188 carduri care aparțin unor gălățeni. Din totalul de 256 medici de familie din județ, doar 40 de medici, toți din Galați, nu au decis să se implice în distribuirea cardurilor asiguraților de pe listele proprii. Reamintim că de la 1 mai este obligatorie folosirea cardului de asigurat pentru orice serviciu medical, fie că este în spital, la farmacie, la medicul de familie sau la cel specialist. Pentru persoanele care nu au intrat în posesia cardului, serviciul medical se va da pe baza unei adeverințe de asigurat care este valabilă trei luni. Pentru a veni în ajutorul populației, pentru a intra în posesia adeverinței, nu trebuie neapărat să se vină la ghișeele noastre. Se poate trimite cerere pe fax sau mail, care să conțină CNP-ul și numele solicitantului, iar adeverința va fi trimisă rapid pe mail sau fax”, a declarat dr. Elena Vrabie, director CJAS Galați.

La nivelul județului Galați au fost tipărite inițial și distribuite prin Poștă peste 400.000 de carduri. Din acestea, 48.403 au fost returnate către Casa de Asigurări de Sănătate. 50 de gălățeni au refuzat cardul mai ales din motive ce țin de religie. Date suplimentare și adrese de mail se pot găsi accesând site-ul casgl.ro.

Lasă un comentariu