GALAŢI: Ziua Regelui, la Galați

Versiune tiparSend by emailPDF version

Sâmbătă, 8 noiembrie, începând cu ora 10.00, la Galați, în organizarea Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei în colaborare cu Palatul Copiilor și Asociația Casa Robescu, vor avea loc o serie de acțiuni dedicate manifestaţiei anticomuniste din 8 noiembrie 1945 și zilei onomastice a Regelui Mihai I al României.

În intervalul 10.00 - 11.30, Palatul Copiilor va găzdui dezbaterea „Gălățenii și Monarhia în secolele XIX - XX”, coordonator Camelia Nenu. Tot aici va putea fi vizitată expoziția de picturi și desene din cadrul Proiectului Național România Europeană, oameni, locuri, fapte între trecut, prezent și viitor. Tot în cadrul acestor manifestări, va avea loc sâmbătă și premierea elevilor participanți la Concursul Organizat de Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei - „Un rege, o Regină”!

De la ora 12.30, la biserica Sfânta Precista se va oficia o slujbă, iar începând cu ora 18.00, se va desfășura un Marș al Tăcerii, de comemorare a 69 de ani de la evenimentele anticomuniste din 8 noiembrie 1945. Deplasarea se va face pe traseul:Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, pe str. Domnească, până pe Faleza Dunării, la statuia lui I.C Brătianu.

Lasă un comentariu