Galaţi: VIDEO Ce poţi păţi dacă bei alcool şi spargi seminţe noaptea în faţa blocului

Versiune tiparSend by emailPDF version

În acest final de săptămână, Poliţia Locală Galaţi a avut în vizor scandalagii de noapte ai oraşului, avându-se în vedere asigurarea unui climat de siguranţă publică, pe linia depistării persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică, dar şi a depistării elementelor infracţionale. Efective de poliţişti locali din cadrul Serviciului de Intervenție Rapidă și de la Secțiile de Poliție Locală au acţionat pe timp de noapte în mai multe zone ale municipiului Galaţi. Astfel, în perioada 12 – 14 iunie 2015, în urma acestor verificări, au fost legitimate un număr de 71 persoane, alte 63 au fost avertizate verbal, iar 18 persoane au fost sancţionate (pe legea 61/1991– au fost sancţionate 12 persoane, în baza HCL 79/2002 – au fost sancţionate 6 persoane). De asemenea, au fost verificate 8 autoturisme, iar 15 grupuri au fost dispersate. Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la 7.140 lei.

„După experiența anilor trecuți, dar și în urma sesizărilor venite de la gălățeni, în această perioadă am început o serie de acțiuni pe timp de noapte, în toate cartierele municipiului. Avem în vedere persoanele care după ora 22.00, tulbură liniștea și ordinea publică sau se constituie în grupuri care atentează, fie la bunurile cetățenilor sau la integritatea acestora. De asemenea, sunt sancționați cei care murdăresc sau distrug domeniul public ori bunurile aflate pe acesta”, a declarat Mihai Manoliu – director general Poliţia Locală Galaţi.

Polițiştii locali au depistat  șapte tineri care tulburau ordinea și liniștea publică în zona Complex Micro 40. Persoanele în cauză au fost controlate corporal sumar de către echipajul de intervenție rapidă și sancționați contravențional, conform Legii 61/1991, cu amendă totală în sumă de 4.900 lei. Alţi şase tineri, care consumau semințe și aruncau cojile și ambalajele pe partea carosabilă, au fost sancționați, conform HCL 79/2002, cu amendă în sumă de 240 lei. Trebuie menționat faptul că unii dintre tinerii prinși că spărgeau seminţe pe domeniul public, au curățat zona din proprie inițiativă și au primit din partea polițiștilor locali doar câte un avertisment verbal. Vezi AICI video cu razia din acest weekend a Poliţiei Locale din Galaţi.

2 Comentarii

florin (neverificat)
+1
-5
-1
Bravo. ......bravo la politia din Galați .doar așa lumea o sa înțeleagă sa nu mai arunce gunoaie pe strada . Gunoaiele trebuie aruncate în coșul de gunoi dacă nu o sa te coste mai mult decât doi pași pana la gunoi ........continuatiiiii
blonda de la co... (neverificat)
+1
-7
-1
Asa da. Orientare. Imi place faza cu avetismentul pentru cei care au curatat mizeria din proprie initiativa.

Lasă un comentariu