Galaţi: Veste bună pentru cei 1.750 de cetăţeni străini din Galaţi. Nu mai plătesc taxa de timbru

Versiune tiparSend by emailPDF version

Inspectoratul General pentru Imigrări informează cu privire la scutirea de la plata taxei extrajudiciară de timbru, în valoare de 5 lei, percepută pentru eliberarea sau prelungirea valabilităţii actelor de identitate pentru cetăţenii străini şi persoanele fără cetăţenie.

“Pentru eliberarea titlurilor de călătorie, permiselor de ședere sau prelungirea valabilităţii acestora pentru cetăţenii străini şi persoanele fără cetăţenie, nu se mai solicită timbrul fiscal, în valoare de 5 lei. Se mențin în continuare plata taxelor reprezentând contravaloarea permisului de ședere, care se achită în contul CN Imprimeria Națională RO05CECEB30033RON2244514 la orice unitate a CEC BANK S.A., precum și taxa percepută pentru prestarea serviciului de prelungire a dreptului de ședere de 120 EURO care se achită la Trezorerie/CEC BANK S.A. în contul bugetului de stat cu nr.20330102. Ca și metodă alternativă, aceste taxe pot fi achitate de beneficiari prin internet banking, virament bancar de la orice bancă unde are deschis un cont sau mandat poștal de la orice oficiu poștal. Taxele extrajudiciare de timbru rămase în vigoare se vor plăti în aceleași conturi prin mijloace electronice, ordin de plată sau numerar, la alegere, prin modalitățile mai sus enumerate. Totodată, pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și străini, Inspectoratul General pentru Imigrări reamintește că a pus la dispoziția acestora aplicația on-line de depunere a documentelor. Metoda de lucru urmăreşte scurtarea timpului de aşteptare în faţa ghişeului şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor. În judeţul Galaţi se află 1.750 cetăţeni străini, cei mai mulţi din Republica Moldova, Siria şi Turcia“, a precizat Ermina Mihai, Inspectoratul General pentru Imigrări.

Portalul poate fi accesat din prima pagină a site-ului oficial al Inspectoratului General pentru Imigrări sau direct la adresa: https://portaligi.mai.gov.ro, prelucrarea datelor realizându-se în mod organizat şi controlat, existând în permanenţă posibilitatea unei interacţiuni cu solicitanţii pentru obţinerea cât mai rapidă a datelor necesare şi procesarea lor.

Lasă un comentariu