Galaţi: Următoarea cursă cu bacul, la 13.00! Află unde nu se circulă în judeţ!

Versiune tiparSend by emailPDF version

Din cauza viscolului puternic, începând cu ora 10.00, circulaţia bacurilor pe Dunăre, de pe malul gălăţean către cel tulcean, a fost modificată, în timp ce în judeţul Galaţi patru drumuri naţionale sunt închise şi nu se circulă nici pe alte şapte drumuri judeţene.

Potrivit şefului de flotă al Navrom Bac Galaţi, Valentin Amorţilă, începând cu ora 10.00, s-a luat decizia ca bacul mare să circule o dată la trei ore, faţă de programul normal, când două bacuri traversează Dunărea la interval de 30 de minute. "Oricum, drumul de la Zaclău spre Tulcea a fost închis, iar maşinile care au drum dinspre Galaţi spre Tulcea nu au pe unde să se ducă. Din acest motiv, nici nu mai sunt multe autovehicule care vor să treacă Dunărea, la cursa de 10.00 deja bacul aduce înapoi, la Galaţi, două maşini care aveau drum spre Tulcea, dar care au fost nevoite să facă drum întors", a spus şeful de flotă Navrom Bac. După cursa de bac de la ora 10.00, următoarea cursă va fi efectuată la ora 13.00, va mai fi o cursă specială, la ora 14.00, iar următoarea, la ora 16.00, au mai precizat reprezentanţii Navrom BAC. Dacă viscolul nu va înceta, în partea a doua a zilei există posibilitatea suspendării temporare a activităţii bacurilor, au adăugat aceştia.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, în prezent circulaţia rutieră este întreruptă pe 7 porţiuni de drumuri judeţene, după cum urmează: DJ 251 G Corni-Vârlezi, DJ 242 E Oancea-Roşcani, DJ 261 A DN 24 – Scânteieşti, DJ 254 Iveşti-Călmăţui, DJ 253 Umbrăreşti-Cudalbi-Băleni, DJ 242 D Suceveni- Băneasa şi DJ 242 H Valea Mărului-Corod.

Reamintim că alături de acestea, rămân închise patru drumuri naţionale, din care trei sunt către judeţele Brăila şi Vrancea, aflate sub cod roşu. Astfel, sunt închise: DN 2 B (Galaţi-Brăila), DE 581 Tecuci -Tişiţa, DN 25 A Galaţi-Vrancea şi DN 24 D Vârlezi-Tuluceşti. Deocamdată se circulă, controlat, pe DN 22 B Galaţi-Brăila, pe dig, fiind permis traficul autovehiculelor cu navetişti între cele două oraşe învecinate. Poliţia le recomandă şoferilor să nu pornească la drum decât dacă este absolută nevoie.

Lasă un comentariu