Galaţi: UPDATE: Deținutul care a protestat la 30 de m înălţime, a coborât după negocierile cu lucrătorii Penitenciarului

Versiune tiparSend by emailPDF version

UPDATE: S-a terminat protestul care a avut loc ieri, timp de câteva ore, la Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, unde un deținut s-a urcat pe un coș de fum. Bărbatul își exprima solidaritatea față de protestele din restul țării. Deținutul a urcat pe coșul de fum în jurul orei 15 și a coborât, la finalizarea negocierilor cu lucrătorii Penitenciarului, undeva după ora 23. Potrivit informațiilor furnizate de Simona Costache, purtator de cuvânt al Penitenciarul Galați, deținutul a fost dus înapoi în celulă și nu există, deocamdată, alte proteste în Penitenciarul Galați.

Deținutul care s-a urcat la 30 de m înălţime ameninţă că se omoară dacă este coborât cu forţa

Un bărbat în vârstă de 26 de ani, condamnat pentru omor, protesteză de ore bune pe coşul de fum al centralei termice din curtea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi. Purtătorul de cuvânt al instituției, subinsp. Simona Costache, a precizat că încă se negociază cu deţinutul. Acesta s-a urcat la 30 de m înălţime, are o sticlă legată de mână cu o sfoară, sticlă în care are cel mai probabil apă. Vizita rudelor a fost scurtată de protest.

"Eram la vizită şi ne-au spus să ieşim, să nu ne uităm la coş, că nu e treaba noastră. Este greu înăuntru, sunt mulţi, este cald, sunt gândaci, sunt viermi, nici apă nu au de unde să bea, apă rece sau apă curată", spunea una dintre rudele deţinuţilor a cărei vizită a fost scurtată de protest.

Oamenii strânși în stradă, în faţa porţii penitenciarului, spun că deţinutul amenința că se omoară dacă asupra lui se intervine în forţă. "Striga la mascaţi că dacă se apropie de el, se va arunca de acolo, de sus", spunea un martor.

S-a dat alarma în penitenciar, cadrele au început să vină de acasă şi maşini ale poliţiei, o mașină de pompieri, dar şi o ambulanţă au intrat pe poarta penitenciarului.

Lasă un comentariu