Galaţi: UNPR Galaţi este deschis la alianţe preelectorale

Versiune tiparSend by emailPDF version

În calitatea sa de preşedinte al organizaţiei municipale UNPR Galaţi, primarul Marius Stan a anunţat că organizaţia politică pe care o conduce este deschisă la a încheia alianţe atât preelectorale, cât şi postelectorale cu orice alt partid la nivelul municipiului Galaţi. Totodată, edilul a precizat că nu exclude nici să renunţe la candidatura sa pentru un nou mandat, dar în anumite condiţii. “Partidul nostru se numeşte Uniunea Naţională pentru Progresul României. Am zis să ducem conceputul şi în teritoriu şi de aceea anunţăm disponibilitatea partidului nostru pentru o uniune locală pentru progresul regiunii, înţelegând din asta deschiderea noastră pentru orice fel de parteneriate înainte şi după alegeri, pentru nu mai lăsa loc altor speculaţii cine cu cine... Este prematur să nominalizăm partidele... Dar suntem disponibili de a face alianţe cu cei care doresc progresul comunităţii noastre, pentru că nu e nevoie să vă mai spun că suntem o zonă uitată de lume, de guverne, de tot. De multe ori m-am uitat cu invidie la multe din municipiile ţării, unde datorită lobby-ului au venit proiecte guvernamentale importante. La Galaţi nu avem nimic, după 26 de ani, venit pe linia guvernamentală, în insfrastructură sau alte proiecte importante. (...) Vreau să vă spun că visul meu de mic copil nu a fost să fiu primarul Galaţiului, să rămân forever pe scaun, iar ultimii patru ani nu au fost cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea, aşa că nu exclud şi renunţarea [la candidatura pentru un nou mandat] dacă e cazul... dacă va fi vorba de o alianţă profitabilă pentru partid, de ce nu, se poate discuta orice, politic se poate negocia orice. Dacă, repet, este vorba de interesul oraşului, nu al unui grup”.

Marius Stan nu a nominalizat partidele cu care UNPR ar putea face alianţe, dar nu a exclus nici cele două mari forţe politice PSD şi PNL, dar nici partidele mici. Cât priveşte politica preelectorală derulată deja în Galaţi, Marius Stan a anticipat că în viitorul apropiat vor apărea ceva schimbări: “Totul e volatil şi eu mă aştept la Galaţi să vedem o schimbare a paletei de candidaţi. Cu certitudine vor fi modificări, una am anunţat-o, e Florin Popa în locul lui Pucheanu. Apare acum şi varianta candidaturii domnului Durbacă, care e un nume în Galaţi, are simpatizanţi, ceea ce este un lucru de apreciat”.

Marius Stan a încheiat referindu-se la cele două partide PSD şi PNL care, potrivit edilului, au făcut o înţelegere de non combat, la nivel de conducere: “Se ştie deja că PSD şi PNL la nivel de vârf au bătut palma, au un consens, dar ar trebui consultate şi masele...iar la acest capitol ambele partide stau prost. Ei cred că tot mai funcţionează sistemul în care doi oameni, Dobre şi Nica, se întâlnesc şi spun “aşa facem şi gata”. Lumea a făcut paşi spre democraţie şi trebuie să vezi şi oamenii ce vor. Iar oamenii de la cele două partide au păreri diversificate... Nu cred că mai pot fi mânaţi alegătorii ca oile la vot, să voteze cu o anumită persoană... Asta e poveste”.

Lasă un comentariu