Galaţi: Trei spitale gălăţene amendate cu aproape 11.000 de lei pentru nereguli în controlul infecţiilor intraspitaliceşti

Versiune tiparSend by emailPDF version

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a făcut public raportul controlului încrucişat, realizat în aprilie de reprezentanţi ai DSP Suceava şi DSP Călăraşi, în toate spitalele gălăţene. Miza controlului, făcut la cererea Ministerului Sănătăţii, a fost verificarea respectării prevederilor legate de limitarea infecţiilor intraspitaliceşti, dar şi respectarea normelor de igienă şi nu numai. Toate spitalele din judeţul Galaţi au fost prinse cu diverse nereguli, de la cele administrative, sancţionate cu avertismente, la cele mai grave, pentru care au primit şi amenzi. Spitalul Judeţean a fost amendat cu 5.000 de lei, Spitalul de Psihiatrie a primit o amendă cumulată de 3.100 de lei, în timp ce Spitalul din Tecuci a fost amendat, cumulat, cu 2.500 de lei. Marea problemă nu doar în spitalele amendate, dar şi în sistem, este lipsa unor epidemiologi, aceştia neînghesuindu-se să ocupe posturile vacante.

“Spitalul din Tecuci a fost sancţionat pentru modul defectuos în care erau evidenţiate substanţele biocide, adică tocmai cele utilizate pentru dezinfecţia unităţii şi pentru că nu se respectau măsurile în ceea ce priveşte controlul infecţiilor nosocomiale, din cauza inexistenţei unui medic epidemiolog. Spitalul de Psihiatrie a fost amendat pentru deficienţe privind circuitele medicale şi probleme administrative ce ţin de bucătărie. Spitalul de Urgenţă a fost sancţionat pentru nerespectarea măsurilor de igienizare a secţiilor conform unui grafic, precum şi pentru nemodernizarea secţiilor unităţii medicale”, a precizat dr. Valentin Boldea, DSP Galaţi.

Au mai fost depistate, în mai multe spitale, şi alte nereguli, cum ar mobilierul învechit şi deteriorat, inexistenţa sau neefectuarea periodică a cursurilor, de către personalul din unitate, a cursurilor privind măsurile igienico-sanitare şi depistarea şi identificarea câinilor comunitari în curţile spitalelor.

Lasă un comentariu