GALAŢI: Sute de copii au intrat în povestea „Inelul fermecat”

Versiune tiparSend by emailPDF version

În săptămâna „Şcoala Altfel”, Teatrul Muzical „Nae Leonard” s-a gândit în mod special la publicul mic. Pentru copiii care au luat cu asalt sala liricului gălăţean, premiera piesei „Inelul fermecat” a fost o bucurie şi un mod de interacţiune cu actori cunoscuţi, cei care, pentru 60 de minute, fac un adevărat spectacol de divertisment. „Este un spectacol pentru copii, binenţeles cu caracter educativ, pentru că aşa este firesc la vârsta lor, să şi înţeleagă ceva, nu numai să se distreze. Aş spune chiar că este vorba de un spectacol de revistă, având în vedere că şi textul este presărat cu glumiţe pentru copii, este un spectacol interactiv, în care ei răspund şi se consideră personaje din poveste sau ne învaţă pe noi dacă greşim. Este un spectacol frumos, spun eu, nu plictiseşte, nu are timp copilul să facă altceva decât să stea cu ochişorii spre scenă”, spune Paul Buţa, cel care a pus în scenă „Inelul fermecat”, după o poveste de Clemens Brentano. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Ionuţ Negrişanu, Geanina Sion, Mariana Pisică, Maria Macovei, Mitică Belciugan, Paul Buţa şi Adrian Ţurcanu.

Ionuţ Negrişanu, cel care joacă rolul Contelui, a ţinut să precizeze: „Spectacolul face parte dintr-un proiect pe care teatrul nostru încearcă să îl desfăşoare, „Căruţa cu poveşti”. Consistenţa proiectului constă în a prezenta copiilor din zonele defavorizate, cât mai multe spectacole. Până la vacanţa de vară ne dorim să mergem în zonele limitrofe ale oraşului, în şcolile cu grupe 0, şi binenţeles, dacă reuşim până în vară, în alte zone din judeţul Galaţi”.

Muzica unui spectacol joacă un rol esenţial, iar ea a fost semnată în cazul piesei „Inelul fermecat”, de Eugen Dan Drăgoi. „Spetacolul pentru copii se face mai greu decât un spectacol pentru adulţi, dar până acum se pare că reţetele mele au fost de succes. Anul trecut „Ai carte, ai parte”, iar acum „Inelul fermecat”, sunt cu cele mai mari încasări din teatru, aşa că ne bucurăm de un real succes. Aceste spectacole sunt genul care se vând înainte de a începe primul spectacol”, a concluzionat maestrul Drăgoi.

Dacă în săptămâna „Şcoala Altfel”, spectacolul „Inelul fermecat” s-a jucat şi de trei ori pe zi, în viitor, acesta se va regăsi în repertoriul Teatrului Muzical, dar cu un număr redus de reprezentaţii.

Lasă un comentariu