Galaţi: Street Galfest, cu deschidere reprogramată

Versiune tiparSend by emailPDF version

De astăzi şi până duminică, pe esplanada din faţa Sălii Sporturilor din Galaţi se desfăşoară a 14-a ediţie a festivalului urban Street Galfest, eveniment care cuprinde competiţii sportive de baschet şi fotbal, spectacole pentru copii, concerte si alte activităţi de masă (antrenamente de fitness, lansări de baloane şi lampioane etc). Festivalul Street Galfest se desfăşoară în cadrul campaniei antidrog "No Drugs Revolution", desfăşurată în această săptămână la Galaţi de CIADO România în colaborare cu Primăria Galaţi. Pentru această campanie, Primăria Galaţi a contribuit cu 45.000 de euro, iar CIADO România, cu 15.000 de euro.    

Potrivit programului transmis de organizatori, atât la conferinţa de presă de la începutul săptămânii, cât şi în mapele de presă, dar şi în broşurile distribuite în oraş de voluntarii CIADO (foto 1 ) precum şi pe pagina de facebook dedicată evenimentului (foto 2), competiţiile sportive, respectiv cele de baschet 3X3 ar fi trebuit să înceapă vineri dimineaţă, de la ora 11.00. Totuşi, la ora 11.00, un grup de 6-7 tineri abia se chinuia să amplaseze pe platforma din faţa Sălii Sporturilor  un covor de gazon artificial (foto 3,4), în timp ce  doi-trei lucrători de la ADP plantau flori în jardinierele din zonă, dovadă că toată lumea abia începea să se organizeze pentru un evenimnet public anunţat în urmă cu 4 zile. Pentru o astfel de lipsă de organizare, vicepreşedintele CIADO România, Florin Popescu a explicat: “Competiţiile sportive se vor desfăşura de la ora 11.00, dar doar sâmbăta şi duminica. Astăzi sunt programate să se deschidă la 17.30, lucru pe care l-am anunţat pe pagina oficială a Galfest. Dintr-o regretabilă eroare, în mapele de presă s-a comunicat presei că evenimentul  se va deschide la ora 11.00, lucru pentru care încă o dată ne cerem scuze”.

Dacă restul programului comunicat se va respecta, în fiecare seară sunt programate spectacole pentru copii şi concerte în aer liber, susţinute de Lidia Buble (vineri, de la ora 21,00), Alex Velea (sâmbătă, ora 21,00) şi  Maxim (25 iunie, de la ora 21.00). La finalul concertelor se vor lansa peste 1.000 de lampioane, 1.000 de baloane cu heliu, iar un impresionant joc de artificii va închide, duminică,  festivalul.

Lasă un comentariu