Galaţi: Spărgători cu cagulă au dat iama în zeci de magazine şi baruri din Matca

Versiune tiparSend by emailPDF version

De câteva săptămâni e mare panică la Matca, mai ales între cei care deţin o afacere de orice fel. De la farmacii, magazine de piese auto şi până la baruri şi supermarketuri, toate au fost ţinta unuia sau a mai multor hoţi cagulaţi înarmaţi, cred localnicii, şi cu răngi, care fură tot ce găsesc. Imaginile de pe camerele de supraveghere ale uneia dintre primele societăţi sparte (este vorba de un magazin de piese auto), au surprins un bărbat cagulat care cotrobăie prin magazin. Acolo pagubele se ridică doar la câteva sute de lei, spune patronul Florinel Georgescu.

Într-o farmacie se pare că hoţii sau hoţul au/a intrat pe un mic geam la care a ajuns urcând pe tomberoane. „Au răscolit prin sertarele cu medicamente psihotrope şi după bani, dar nu au găsit nimic, apoi s-au speriat. Dar în alte părţi au luat şi bani. E panică. Oamenii sunt speriaţi. Ori sunt din afară hoţii, ori sunt cei care au dat spargeri şi cu ceva vreme în urmă la Corod”, crede farmacista Florina Condrache.

A fost spart şi un supermarket din sat, de unde, spune lumea, s-ar fi luat marfă şi bani cam peste zece mii de lei. Într-un alt bar au deteriorat trei aparate de joc şi au luat 2.000 de lei din ele plus nişte mărunţiş. Au intrat printre gratii, iar după atac proprietarii au pus gratii noi. La mică distanţă de primul bar, hoţii sau hoţul au/a călcat alt bar cu terasă. Au încercat să forţeze uşa de la casa de bani unde erau 1.000 de lei, dar nu au reuşit. Au furat ţigări de 2.600 lei plus nişte mărunţiş, cam 2.800 lei în total. Oamenii bănuiesc că hoţul sau hoţii echipaţi cu cagule şi rangă ar putea fi dintre muncitorii sezonieri, asta crede şi Viorel Melinte, proprietarul celui de-al doilea bar spart.

Poliţia Galaţi a confirmat doar că există dosare penale pentru mai multe furturi comise în localitatea Matca, la societăţi comerciale, dar nu au oferit alte informaţii decât că sunt anchete în curs, anchete realizate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci.

Lasă un comentariu