Galaţi: Sistemul de termoficare, repornit, abia după 18 ore de la cutremur!

Versiune tiparSend by emailPDF version

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea, a informat că la ora 15.34 s-au încheiat “lucrările de remediere a avariei survenite la echipamentele Electrocentrale în urma cutremurului şi sistemul de încălzire centralizată a fost repornit. Temperatura din sistem este acum de 60 de grade, agentul termic urmând să ajungă la parametri optimi în aproximativ o oră”.

Având în vedere că defecţiunea la Electrocentrale a fost provocată de cutremurul care s-a produs sâmbătă seară, la ora 21.14, înseamnă că Galaţiul a rămas timp de peste 18 ore fără căldură în calorifere şi fără apă caldă la robinet.

Seismul a demonstrat cât este de nepregătit Galaţiul în caz de pericol

Reamintim că tot din cauza seismulu,i furnizarea de apă potabilă a fost sistată, sâmbătă seară, pentru o perioadă, iar alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă atât în municipiul Galaţi, cât şi în peste 60 de localităţi din judeţ.

Cu alte cuvinte, serviciile publice “strategice” din municipiul şi judeţul Galaţi au fost paralizate de producerea unui cutremur de nici 6 grade pe scara Richter. O temă de casă care ar trebui să preocupe autorităţile locale, mai ales că şefii acestora s-au cam obişnuit, an de an, să asiste – puşi la patru ace şi neapărat în faţa camerelor de luat vederi – la cele câteva demonstraţii de intervenţie în caz de seism, după care să bifeze, mulţumite, încă un punct pe agenda de lucru.

Iată că la producerea unui seism real, Galaţiul a fost afectat serios la capitolul furnizarea serviciilor publice, fapt care naşte tot soiul de întrebări, precum: de ce Apă Canal şi Electrocentrale nu au generatoare, pentru a suplini avariile survenite în alimentarea cu energie electrică?

Lasă un comentariu