GALAŢI: Singurul computer tomograf de la Spitalul Judeţean s-a defectat. O firmă privată asigură urgenţele. Explorările reduse la maxim

Versiune tiparSend by emailPDF version

Spitalul Clinic de Urgenţă are nu unul, ci chiar două aparate computer tomograf, dar acum nici unul nu funcţionează. Unul dintre ele nu a fost încă autorizat, chiar dacă documentaţia a fost depusă de 30 de zile. Cel de-al doilea, instalat în 2008, s-a defectat întâi acum o săptămână şi apoi joia trecută.

„Au fost două defecţiuni una după alta. Una acum o săptămână, dar aceea a putut fi rezolvată local. S-a defectat într-o primă etapă tastatura specială, keybordul, iar joi au apărut defecţiuni la soft pe care inginerii noştri au încercat să le resolve, dar era în afară posibilităţilor lor. Există firmă cu care avem acord încheiat şi care urmează să sosească la Galaţi, este o firmă din Bucureşti pe care sperăm să nu o împiedice vremea să ajungă la timp. Chiar azi s-ar putea să ajungă. Pentru pacienţii care au nevoie de computer tomograf, am rezolvat ca şi în alte dăţi, prin contractele pe care le aveam încheiate cu firme private, deoarece nu avem alte spitale la care putem apela. Am avut şi trei contracte, dar două au refuzat să mai încheie contracte cu noi în trimestrul patru. Acum avem contract cu o singură firmă care deţine computer tomograf, firmă care ne asigură inclusiv permanenţa pe noapte, sărbători legale, dar sperăm să reparăm cât mai repede computer tomograful nostru. Prioritate au pacienţii ce au urgenţe. Pentru pacienţii trimişi la privat, plătim noi. De aceea am redus explorările la minimul posibil. Bolnavii cronic oricum dacă nu sunt acutizaţi îşi pot amâna câteva zile efectuarea explorării”, a declarat dr. Mihaela Debita, manager Spitalul de Urgenţă Galaţi.

1 Comentarii

gogan mihai (neverificat)
+1
0
-1
Minciuni si hotie domnilor ,dar cum pot supravietui privatii?Aseara culmea a functionat CT ca prin minune,fiindca se defectase cel de la privat........ar trebui contactata managera sa ne spuna de ce fura din banii statului....toti platim si trebuie sa stim pe ce se duc banii nostri.

Lasă un comentariu