Galaţi: Siderurgiştii au CCM pe 2015. Creştere salarială de doar 70 de lei!

Versiune tiparSend by emailPDF version

Potrivit purtătorului de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu, astăzi, administraţia combinatului şi Sindicatul Siderurgistul AMG au semnat Contractul Colectiv de Muncă pe 2015.

“ArcelorMittal Galați anunță încheierea cu partenerii sociali a Contractului Colectiv de Muncă pe anul 2015. <<Contractul Colectiv de Muncă pentru  2015 contribuie la crearea unui cadru social care permite continuarea eforturilor de transformare a companiei noastre și de adaptare a acesteia la noile realități ale pieței>>,  a declarat Mihaela Crăciun, Director de Resurse Umane al ArcelorMittal Galați”, se arată în comunicatul de presă  remis redacţiei.

Reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi nu au dat detalii despre creşterile salariale incluse în noul CCM dar, din câte se pare, este vorba doar de o creştere salarială în sumă fixă, de 70 de lei brut, aplicabilă de la 1 ianuarie. În afară de această creştere, nu există alte majorări, nici ale primelor anuale şi nici prime de final de an, deşi, în cursul negocierilor anterioare, administraţia ArcelorMittal oferise o uniformizare la 200 de lei a tuturor celor cinci prime anuale (unele aflate acum la 160 de lei), dar şi acordarea de prime fixe, de 100 de lei, la final de an, în cazul în care unitatea obţinea profit.

Reamintim că Sindicatul Siderurgistul AMG din combinat a solicitat, la toate negocierile de până acum, o majorare salarială cu 15%, cerere pe care au scăzut-o apoi la 12%, ceea ce, raportat la salariul minim din combinat (975 de lei) ar fi însemna o creştere fixă cu 146 sau, respectiv, 117 lei. Totodată, SS AMG mai cerea majorarea la  250 de lei a patru prime anuale, acordarea unei prime de vacanţă de 30% din salariul mediu al societăţii (2.200 de lei), precum şi acordarea altor prime speciale.

Vicepreşedintele SS AMG, Vasile Crişan, spune că în afară de creşterea salarială de 70 de lei, brut, aplicabilă de la 1 ianuarie, prin noul CCM s-a mai obţinut eliminarea din grila de salariazare a "şef formaţie 2", ceea ce înseamnă că circa 200 de siderurgişti care câştigau, până acum, pe această funcţie 1.276 de lei, vor câştiga 1.315 lei. O altă creştere obţinută prin noul CCM este o primă lunară, de 20 de lei brut, acordată fiecărui muncitor care va respecta regulile cardinale (de protecţia muncii). Totodată, salariaţii cu studii superioare, TESA, de execuţie, excepţie făcând cei cu funcţii de conducere, vor primi în aprilie o creştere cu 2,5% aplicabilă la salariul individual, în funcţie de performanţele înregistrate.

"Ţinând cont de contextul economic local şi european, putem spune că CCM pe 2015 este un pas înainte. Mic, e drept, dar înainte, pentru că este al doilea an consecutiv de când se majorează salariul de bază. Noi vom informa salariaţii despre ce prevederi sunt în noul CCM, cum vor reacţiona ei, nu putem şti noi", a declarat Vasile Crişan, care nu a exclus posibilitatea ca muncitorii, supăraţi de nivelul scăzut al salariilor şi de ce s-a obţinut în urma negocierilor, să întrerupă, spontan, lucrul.

Lasă un comentariu