Galaţi: S-a dublat numărul gălăţenilor care „aleargă” după cardul de asigurat

Versiune tiparSend by emailPDF version

Jumătate din cei aproximativ 300.000 de asiguraţi gălăţeni, nu au primit deocamdată cardul de asigurări de sănătate, în situaţia în care de la 1 septembrie folosirea acestuia este obligatorie. De fapt, la Casa de Asigurări de Sănătate au fost returnate  peste 54.000 de carduri din care 9800 încă mai sunt neridicate. Mai sunt necesare carduri care sunt în curs de tipărire , deoarece, din varii motive, sistemul nu i-a recunoscut pe toţi a fi asiguraţi. Numărul gălăţenilor care cer să li se dea cardul de asigurări de sănătate, returnat de Poştă, la Casa de Asigurări, a crescut la jumătate în ultimele zile.

„S-a dublat numărul celor care solicită eliberarea cardului de asigurat în ultima perioadă. Avem încă la noi, returnate de Poştă, un număr de 9.800 de carduri, iar din acestea, circa 3.000 sunt carduri fără parafă, adică respectivele persoane sunt asigurate, dar nu au medic de familie. Cardurile sunt la noi. Este vorba în special de persoane care muncesc în străinătate. Ei vin în vacanţă şi dacă mai sunt asiguraţi, le primesc, dacă nu, li se spune cum pot deveni din nou asiguraţi. Jumătate dintre cei care trebuiau să primească aceste carduri, nu au intrat în posesia lor. Cardurile nu au venit la toată lumea. Nu s-au tipărit carduri pentru toţi, asta deoarece, între timp s-a verificat şi nu mai aveau calitatea de asigurat. Acum Poşta împarte încă 1.400 de carduri recent tipărite”, a declarat dr. Elena Vrabie (foto), director Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Galaţi.

Şi la medicii de familie a crescut numărul celor care acum, pe ultima sută de metri, vor cardul de asigurat. „Cam cu 10-15% am primit în ultima perioadă solicitări pentru a da cardul de asigurat pacienţilor pe care îi avem pe liste”, a precizat dr. Valentin Boldea, medic de familie.

Unii medici de la ţară vin personal la sediul Casei de Asigurări să ia cardurile, pentru a-şi scuti pacienţii de un drum. „Sunt medic de familie în Tălpigi şi am venit la sediul CJAS cu lista de asiguraţi. Le voi lua eu cardurile, pentru a-i scuti de un drum“, a spus dr. Mihai Grecu.

Pentru gălăţenii din străinătate, cardul este la fel de necesar. „Noi suntem asiguraţi, lucrăm în Spania, dar am venit să îmi iau cardul, deoarece tot aici ne tratăm. Acolo nu am acest card”, a spus Daniela Olea. Alţi gălăţeni care lucrează în străinătate, au şi cardul de asigurat românesc, cei care au asigurare, dar şi pe cel din ţara unde lucrează.

Lasă un comentariu