Galaţi: S-au urcat beţi pe tractor, tir sau în maşină, dar i-au tras poliţiştii pe dreapta

Versiune tiparSend by emailPDF version

Nu mai puţin de şase cazuri de conducători auto beţi, fără permis sau şi băuţi şi fără permis, au fost depistaţi în trafic de poliţişti, la acest sfârşit de săptămână.

De exemplu, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au oprit pentru control, pe strada 1 Decembrie 1918, un autotren, condus de un bărbat de 42 ani, din localitatea Moinești, județul Bacău. Deoarece conducătorul vehiculului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii Biroului Rutier Tecuci au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

Într-un alt caz, polițiștii Secției 3 Galați au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 50 ani, din Galați. Deoarece conducătorul vehiculului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

Polițiștii Biroului Rutier Tecuci au oprit pentru control, pe strada Ghe. Petrașcu, un autoturism condus de un tânăr de 23 ani. În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul are montate numere de înmatriculare false. Deoarece conducătorul vehiculului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii Biroului Rutier Tecuci au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, neînmatriculat și sub influența alcoolului.

La Fundeni, un tânăr de 29 ani, din Galați, în timp ce conducea autoturismul pe raza localității Fundeni, a intrat în depășirea unui tractor care circula în același sens, moment în care conducătorul tractorului a schimbat brusc direcția de mers către stânga fără să se asigure. Ca urmare a acestei manevre, cele două vehicule au intrat în coliziune, iar tractoristul a părăsit locul faptei. În urma impactului, conducătorul autoturismului a suferit mai multe răni, nefiind necesară internarea acestuia în spital. Efectuând cercetări, polițiștii au identificat conducătorul tractorului, ca fiind un bărbat de 35 ani din comuna Vulturu, județul Vrancea, care avea o alcoolemie de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, nu posedă permis de conducere, iar tractorul nu este înmatriculat. Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere a unui vehicul pe drumurile publice neînmatriculat, sub influența alcoolului, fără a poseda permis de conducere și părăsirea locului accidentului.

Lasă un comentariu