Galaţi: Sărbători mai mult în întuneric. Moș Nicolae primit la Galaţi în beznă şi cu un brad cam sărăcuţ

Versiune tiparSend by emailPDF version

Dacă anul trecut, sumele cheltuite pentru iluminatul de Sărbători în Galaţi erau printre cele mai mari din ţară, acum am ajuns la cealaltă extremă. De Moş Nicolae, majoritatea oraşului e luminat doar de becurile de pe stâlpi, deoarece feerica iluminare de Sărbători nu a fost încă achiziţionată. Aşa că Primăria a pus pe ici pe colo ce  instalaţii au avut din anii trecuţi şi încă nu a finalizat licitaţia necesară achiziţionării luminilor de Sărbătoare. La spectacolul oferit de Primărie copiilor, de Moş Nicolae, lumina venea doar de la sărăcuţul brad de Crăciun şi de la becuri, în rest, ioc lumini de Sărbătoare. Singurii care s-au bucurat, au fost copii încântaţi de vederea personajelor preferate din desene animate şi de Moş Nicolae, care au dansat şi au cântat cu ei.

,,Cam sărăcuţ bradul, dar nu numai asta e problema. Nu avem deloc lumini de Sărbătoare. E în beznă majoritatea oraşului. Şi nouă şi copiilor ne lipsesc. Le vrem,  dar nu ştiu dacă mai avem vreo şansă”, spunea o gălăţeancă venită cu fetiţa la serbarea copiilor. Dacă şi când va finaliza licitaţia, noile lumini de Sărbătoare vor scoate din buzunarele gălăţenilor şi mai mulţi bani ca anul trecut. Asta, deoarece preţul estimat la actuala licitaţie ar fi de circa 2,1 milioane lei fără TVA.

6 Comentarii

Zen (neverificat)
+1
-5
-1
Lasa ca Galatiului nu ii trebuie luminite.... mai bine primaria ar monta camere de supraveghere pe strazi, ca asa nu a facut M. Stan nimic remarcabil pana acum nici el nici Dl "DOCTOR'' de la consiliu.
Daniela (neverificat)
+1
+7
-1
Am fost de Sf Andrei special sa vad luminitele in oras, nu erau. Am fost in seara asta la spectacol tot cu gandul ca poate or fi montat luminitele, nu am vazut nimic. Acum aflu ca nici macar nu le-au achizitionat. Nu-i nimic, nici sa nu le mai cumpere! Foarte urat din partea lor, ne-au luat si bucuria asta de sarbatori!
cristian (neverificat)
+1
+9
-1
De ce nu il da primarul afara pe cel care se ocupa de întocmirea caietului de sarcini ptr achiziții?Eliminati din primărie pe cei care nu sunt capabili să facă ceva ptr acest oras.
Lua (neverificat)
+1
+8
-1
Probabil pentru ca sunt nepotii unei verisoare a matusii de gradul 3 din partea tatalui.. ;)
Marian (neverificat)
+1
-3
-1
Din punctul meu de vedere, in ultimile luni, orasul Galati a ajuns unul dintre cele mai urate orase. Exceptand faptul ca nu avem de sarbatori luminite, etc. Siguranta a scazut drastic, la ora 21:00 trebuie sa fii in casa. Aproape toate cartierele au ajuns sa aiba "baietasi" sau rromi care, din lipsa de ocupatie sau de mancare, au nevoie ba de un telefon, ba sa se bage in seama, ba sa te fugareasca. Astazi, plimbandu-ma pe traseul 11, la ora 19:30, din 39 pana in Tiglina abea de vedeai 20 de oameni. Aveti grija pe unde mergeti si pe la ce ora mergeti. Evitati mersul "printre blocuri" daca nu sunteti din cartier si alegeti caile iluminate (cat or mai fi, poate le stinge si pe alea). Dorim siguranta in orasul nostru!
mircea (neverificat)
+1
-8
-1
ba vreti caldura, ba vreti iluminat, ba vreti siguranta, ba vreti luminite festive. E si el un om, nu poate face atatea :))

Lasă un comentariu