Galaţi: Săpunul contaminat cu bacterii, căutat şi în spitalele gălăţene

Versiune tiparSend by emailPDF version

După ce în Bucureşti două persoane au fost contaminate în Spitalul Elias cu un săpun lichid, folosit în spital, în alte patru judeţe, în patru spitale, au fost descoperite alte loturi de săpun lichid infectat cu o bacterie periculoasă. Ministerul Sănătăţii a cerut în sistem de alertă rapidă direcţiilor de sănătate publică din ţară să facă verificări şi să retragă din uz săpunul incriminat. Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a început verificările în acest caz.

„Unităţile sanitare au fost înştiinţate despre această problemă. Deocamdată nu au fost identificate infecţii cauzate de acest săpun. Verificările continuă şi urmează să se identifice dacă există săpun din loturile contaminate şi dacă se vor găsi, acestea vor fi retrase şi se vor lua măsurile care sunt necesare”, a declarat Liliana Iordăchescu, (foto) purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Săpunul lichid incriminat este produs la Târgu Mureş. Bacteria care a contaminat produsul poate provoca intrarea pacientului în şoc toxico-septic.

Lasă un comentariu