Galaţi: Protestul pensionarilor i-a terminat pe parlamentarii PSD

Versiune tiparSend by emailPDF version

Ne apropiem de sezonul preelectoral şi, conform tradiţiei, asociaţia de pensionari condusă de Cristea Toader – Alianţa Europensionarilor din România – a ieşit în stradă pentru a obţine de la viitorii candidaţi la Parlamentul României ceva promisiuni privind creşterea pensiilor, în schimbul voturilor vârstnicilor. A ieşit în stradă e un fel de a spune, căci grupul de patru persoane care s-au adunat, preţ de câteva zeci de minute pe trotuarul din faţa Prefecturii, nu avea nimic în comun cu un protest serios, chit că liderul a încercat să vorbească la portavoce, iar în zonă au fost arborate bannerul asociaţiei şi un mesaj cu “Ruşine! Ruşine!” adresat parlamentarilor actuali care şi-au votat pensii speciale.

Mobilizarea de care a dat dovadă Cristea Toader a fost o aşa serioasă demonstraţie  de forţă, încât peste drum, la sediul Organizaţiei Judeţene a PSD Galaţi, parlamentarilor social-democraţi în frunte cu liderul lor, eurodeputatul Dan Nica, le-a venit rău de frica de a se vedea nevoiţi să mărească pensiile, pentru a mai fi votaţi, nemaifiind de ajuns ca la aceste alegeri parlamentare să le ofere pensionarilor, în schimbul voturilor, pixuri şi calendare fabricate din făină, zahăr, ouă şi pui.

Doar intervenţia ambulanţei SMURD la sediul PSD (foto 2) a restabilit tensiunea normală în partidul în care toate inimile bat la unison cu cei mai necăjiţi din români – pensionarii - , motiv pentru care atunci când vârstnicii se enervează şi ies în stradă, tensiunea social-democraţilor o ia şi ea la galop.

“Mâine vin din nou aici să protestăm, de data asta vom fi mai mulţi, mă duc acum prin piaţă, cu portavocea, să chem pensionarii”, a promis Cristea Toader, mulţumit de rezultatul primului său protest.

Acest material este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

Lasă un comentariu