Galaţi: Proiect de Dreapta început cu Stângă. Platformă on-line, "apolitică", de semnalarea problemelor cetăţeneşti

Versiune tiparSend by emailPDF version

Preşedintele Organizaţiei de Tineret  (OT) a PNL Galaţi, George Stângă, a lansat, astăzi, o platformă on-line, http://www.alertegalati.ro, pe care o pot accesa gălăţenii pentru a semnala existenţa unei probleme cetăţeneşti din oraş. Platforma (care are şi o variantă pentru android) cuprinde o hartă a oraşului Galaţi pe care orice cetăţean poate posta locul sau locurile în care există o problemă administrativă, genul problemei fiind şi el specificat, încadrându-se la o anumită categorie (canalizări, străzi, deşeuri, vandalizări, spaţii verzi, iluminat public etc). Potrivit lui Stângă, veridicitatea sesizării fiecărui cetăţean va fi verificată de voluntari aleşi de şeful Tineretului liberal, după care situaţia va fi semnalată, în mod oficial, prin intermediul unei petiţii, Primăriei sau altei instituţii publice responsabile de rezolvarea ei. Tot pe platforma online, cetăţeanul care a semnalat problema va fi informat de paşii făcuţi pentru soluţionarea situaţiei – depunerea petiţiei, primirea unui răspuns etc – dar şi dacă aceasta a fost rezolvată sau nu, a mai spus Stângă. Iniţiatorul proiectului a adăugat că platforma se adresează tuturor cetăţenilor care doresc să reclame o problemă administrativă, dar care nu au timp pentru a face, personal, acest lucru, sau celor care ar dori să o aducă la cunoştinţa primarului Galaţiului, Marius Stan (UNPR), dar nu pot, întrucât edilul nu ţine audienţe cu cetăţenii.

Când candidatura la primărie nu e sigură, un proiect lansat la PNL devine unul  “apolitic”

Trecând peste adevărul spus de George Stângă – aceea că primarul Marius Stan nu ţine audienţe cu cetăţenii şi, deci, aceştia nu ar putea nici dacă ar vrea, să îi aducă la cunoştinţă edilului problemele cetăţeneşti -, trebuie spus că preşedintele OT PNL a insistat să sublinieze faptul că proiectul lansat de el este unul apolitic, “o iniţiativă cetăţenească şi nu politică”. O nuanţă destul de greu de crezut pentru cineva care a lansat platforma online la sediul PNL, în calitatea sa de preşedinte al OT PNL Galaţi, iar parteneri ai proiectului este, alături de Asociaţia Pentru Dezvoltare Civică Galaţi-Brăila, Tineretul Naţional Liberal Galaţi. În loc să recunoască, deschis, că a iniţiat acest proiect personal ca o primă acţiune de imagine a unui aspirant la statutul de candidat al PNL pentru funcţia de primar (cursă în care este susţinut de liderul liberalilor cu vechime, Victor Paul Dobre, dar în care “aleargă” alături de alt aspirant, susţinut de foştii democraţi, Nicuşor Ciumacenco), Stângă a dat răspunsuri confuze, demne de o fată de pension pusă să vorbească în public. Astfel, de la George Stângă am aflat că “noi nu alertăm, din partea PNL, primăria cu privire la anumite probleme, ci din partea cetăţenilor”, dar că “sesizările nu sunt făcute în numele cetăţenilor, ci a voluntarilor” iar “… nu toţi voluntarii sunt şi membri PNL”. Pe de altă parte, George Stângă a recunoscut că activitatea platformei va face subiectul viitoarelor conferinţe de presă ale PNL, o altă acţiune care demonstrează clar scopul politic al proiectului.     

În plus, George Stângă nu a reuşit să precizeze, clar, nici ce avantaje aduce noua platformă cetăţenilor din Galaţi, în condiţiile în care şi pînă acum, aceştia au avut (şi au în continuare) posibilitatea să sesizeze, online, primarului, probleme cetăţeneşti, la adresa http://www.domnuleprimar.ro, un portal pe care nu scrie că a fost iniţiat de un partid (aşa cum este http://www.alertegalati.ro,) care funcţionează de ani de zile şi în care se pot accesa sesizările cetăţeneşti din toată ţara, structurate pe municipii.

Lasă un comentariu