Galaţi: Probabil singurul oraş din lume în care Crăciunul nu a venit, ci urmează să vină!

Versiune tiparSend by emailPDF version

Dacă nu te-ai uita la caldendar şi te-ai plimba prin Galaţi, ai putea jura că oraşul se pregăteşte de... sărbătorile de iarnă. Cel mai frumos este în zona pietonală centrală de la P-uri, către Faleza Dunării, unde luminiţele aranjate în arborii ce străjuiesc aleile creează un tablou feeric, seară de seară. Şi alte străzi din oraş au încă luminiţele de sărbători în funcţiune, aşa cum este cazul străzii Prelungirea Brăilei, către cartierul Micro 19, pe unde autovehiculele trec seară de seară pe sub ghirlandele luminoase ce întruchipează cadouri de Crăciun. Sunt şi alte cartiere din oraş în care luminiţele de Crăciun încă ard pe stâlpi, aşa cum este strada Siderurgiştilor şi Piaţa General, unde până acum două nopţi a luminat şi bradul de Crăciun! Este drept, în anumite cartiere, sau pe anumite străzi, corpurile de iluminat de sărbători au fost demontate, aşa cum este cazul Bulevardului G. Coşbuc. Din păcate, în alte locuri, ghirlandele luminoase, urările de „La Mulţi ani!”, beculeţele etc au rămas în continuare pe stâlpi.

Iar gălăţenii nu sunt atât de nemulţumiţi de faptul că ghirlandele încă sunt pe stâlpi, ci de faptul că acestea funcţionează ca în apropierea Crăciunului: “Luminează, că doar nu le plăteşte primarul, le plătim tot noi. Niciodată nu am văzut aşa ceva! Ca să nu mai vorbim că luminiţele le-au pus prin noiembrie, înainte de Sf. Andrei!  Cum să lumineze astea de sărbători, că deja suntem în 20 ianuarie! Păi au trecut toate sărbătorile, chiar şi alea pe stil vechi! Eu nu ştiu ce aşteaptă, de ce nu le sting?!”, se întreabă locatarii de la P-uri, o zonă iluminată, seară de seară, de ghirlandele de Crăciun.

Pe de altă parte, Primăria municipiului Galaţi susţine că demontarea sistemului de iluminat de sărbători a început pe 10 ianuarie şi se va desfăşura, conform programului, etapizat, timp de maxim trei săptămâni. De ce încă luminează ghirlandele, ne explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu: “pentru că ar fi două lucruri de făcut - prima, deconectarea, care presupune o operaţiune şi apoi date jos de pe stâlpi, ceea ce presupune o altă operaţiune. Aşa se deconectează atunci când începe demontarea lor de pe stâlpi. Factura de energie electrică pentru iluminatul de sărbători creşte factura generală a unei luni cu doar 2,5%. Deci, ca să se înţeleagă, cât consumăm timp de o lună pentru iluminatul de sărbători, consumăm într-o zi cu tot iluminatul public din Galaţi. Deci factura e infimă comparativ cu restul consumului”.

3 Comentarii

anonim (neverificat)
+1
-13
-1
sper doar sa fie o gluma proasta si atat
anonim (neverificat)
+1
+4
-1
pacat ca eu din pacate nu pot inghiti etc chiar tot
anonim (neverificat)
+1
+2
-1
la urma urmei eu zic spun ca inca este iarna doar nu a venit acum subit primavara vara sau toamna

Lasă un comentariu