Galaţi: Probă neconformă, din nou, la Spitalul de Copii. S-a terminat inventarierea dezinfectanţilor din spitale

Versiune tiparSend by emailPDF version

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a făcut public raportul de inventariere al dezinfectanţilor din spitale, dar şi rezultatele recontroalelor făcute la spitalele unde probele iniţiale au ieşit prost.

„La sfârşitul lunii trecute, fiecare unitate medicală şi-a făcut procedura de autocontrol pe probele de sanitaţie şi, doar în cazul a două unităţi sanitare, respectiv Spitalul de Urgenţă şi Spitalul de Pediatrie au avut probe neconforme. În cazul acestor două unităţi, Direcţia de Sănătate Publică a recoltat probe de sanitaţie pe care le-a lucrat în laboratoarele proprii, iar rezultateleor acestor probe recoltate de DSP au fost neconforme doar în cazul unei probe prelevate de pe mâna unui chirurg, ceea ce înseamnă că substanţa pentru dezinfecţia mâinilor nu a fost eficientă. În cazul probelor prelevate de la Spitalul de Urgenţă, acestea au ieşit conforme, neexistând încărcătură microbiană. Proba neconformă a fost în cazul Spitalului de Pediatrie. Deja am şi trimis recomandarea scoaterii din uz a substanţei de dezinfecţie cutanată şi utilizarea altei soluţii, astfel încât să avem siguranţa unei dezinfecţii corespunzătoare. În urma controalelor de la toate spitalele din judeţ, cu privire la tipul şi lotul dezinfectanţilor pe care îl utilizează, pentru procesul de dezinfecţie, precum şi procesul de dezinfecţie a tegumentelor înainte de intervenţiile chirurgicale, s-a constatat că doar patru unităţi sanitare din judeţul Galaţi folosesc produse ale firmei HexiPharma. Este vorba despre Spitalul de Urgenţă, Spitalul de Pediatrie, Maternitatea „Buna Vestire” şi Spitalul de Boli Infecţioase. Cele mai mari cantităţi provenind de la această firmă au fost identificate la Maternitatea Buna Vestire Galaţi, precum şi la Spitalul de Pediatrie Galaţi”, a precizat dr. Valentin Boldea, DSP Galaţi.

Cantitatea de dezinfectant produsă de firma aflată sub anchetă, care se află în spitalele gălăţene, reprezintă circa 10% din cantitatea totală de dezinfectant.

Lasă un comentariu