Galaţi: Prinşi în trafic la volan, unul cu alcool la „bord”, altul fără permis

Versiune tiparSend by emailPDF version

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat în trafic doi bărbaţi la volanul unor autoturisme, deşi unul consumase băuturi alcoolice, iar cel de-al doilea avea permisul de conducere suspendat.

„Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, pe timpul executării unei misiuni specifice, de supraveghere şi control în zona de competenţă, au oprit în trafic, pentru control, pe DN 26, pe raza localităţii de frontieră Ijdileni, un autoturism marca Volkswagen Sharan, condus de cetăţeanul român Iulian Z., în vârstă de 41 ani, domiciliat pe raza judeţului Galaţi. Pe timpul controlului, lucrătorii noştri au constatat că şoferul emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost condus la sediul Poliţiei Rutiere Târgul Bujor, unde a fost testat cu aparatul etilotest Dragger, rezultând o alcoolemie de 0,60 mg/l în aerul expirat. În conformitatecu prevederile legale în vigoare, s-a procedat la conducerea cetăţeanului la o unitate spitalicească din oraşul Târgul Bujor, pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de: conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.

Mai apoi, poliţişti de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au oprit în trafic, pentru control, pe DN 26, pe raza localităţii de frontieră Măstăcani, un autoturism marca Ssang Young Rexton, condus de cetăţeanul român Ion B., în vârstă de 45 ani, domiciliat pe raza judeţului Brăila. În urma controlului efectuat, lucrătorii noştri au stabilit că bărbatul are permisul de conducere suspendat pe o perioadă de 90 de zile pentru depăşirea legală a limitei de viteză“, a precizat cms. Ion Irimia, Poliţia de Frontieră Galaţi. Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.

Lasă un comentariu