Galaţi: Primăria Comunei Oancea vinde loturi de casă

Versiune tiparSend by emailPDF version

Pe pagina oficială de Facebook a Primăriei din Comuna Oancea, a fost postat un anunţ în care autorităţile locale anunţă că vinde loturi de casă prin licitaţie publică! Mai precis, este vorba de „26 de loturi de teren intravilan, cu suprafeţe cuprinse între 600 – 2000 mp, situate pe malul Prutului, excelente pentru case de vacanţă sau pensiuni agroturistice. Relaţi la telefon 0236/343011”, se arată în anunţul postat de Primăria Oancea.

L-am contactat telefonic pe edilul din Oancea, Victor Chiriloaie, pentru a ne lămuri faţă de această vânzare de terenuri, mai ales că în mediul on-line erau postate câteva comentarii negative în legătură cu anunţul Primăriei Oancea. În primul rând, l-am întrebat pe primar de ce nu se concesionează respectivele suprafeţe. „Unitatea noastră administrativă a acordat şi concesiuni, este vorba de 20 de loturi. Din experienţă, vreau să vă spun că este o procedură foarte anevoiasă şi care creează uneori situaţii incomode, atât pentru noi, cât şi pentru cei care iau în concesiune. Aceştia au drepturi limitate asupra terenului pe perioada concesiunii, îşi construiesc o casă şi apoi vor să o vândă. Ei pot vinde doar construcţia, nu şi terenul pe care este construită. De aici apar multe complicaţii şi am decis că e mai sănătos să vindem terenul. Cele 26 de loturi pe care le-am scos la licitaţie, au fost supuse timp de patru ani unui studiu bine documentat, în care locuitorii au fost consultaţi vizavi de oportunitatea vânzării lor. Zona în care se află aceste terenuri, nu este folosită în vreun fel de comunitate sau de administraţie şi am decis că e mai bine să le valorificăm”, ne-a declarat Victor Chiriloaie, primarul comunei Oancea.

Pentru cele 26 de loturi de teren scoase la vânzare, au fost adoptate două hotărâri de Consiliu Local din localitate, avizate de Prefectura Judeţului Galaţi. Preţul de pornire la licitaţie va fi de 1.500 euro pentru 1.000 mp de teren. Primarul speră ca astfel, potenţialul turistic al zonei de la Prut să fie valorificat de eventuali investitori care să-şi amenajeze pensiuni sau vile de vacanţă, de aici putând fi create şi locuri de muncă pentru comunitatea locală.

Lasă un comentariu