Galaţi: Pregătiri de iarnă… la plaja Dunărea. În zona de grătare, vinetele şi ardeii sunt vedete

Versiune tiparSend by emailPDF version

De la prima oră a dimineţii,  zona de grătare a plajei Dunărea din Galaţi e plină. Dar pe grătare nu sfâraie micii şi fleicile, ci, în special, vinetele şi ardeii. Gălăţenii, care oricum veneau la plajă şi la un grătar clasic,  nu îşi mai  murdăresc pereţii apartamentelor cu fum, îşi pregătesc la focul grătarelor plajei legumele pentru zacusca de iarnă. Oamenii spun că şi vinetele făcute în aer liber la grătar au gust mai bun. "Nu se compară gustul de la jar cu gustul de la flacăra de acasă şi vă daţi seama,  să coc 30 de kg de vinete şi 20 de ardei şi apoi să fac şi un grătar, însemna că apoi trebuia să aduc o echipă să îmi facă curăţenie în casă. Se făcea aşa şi înainte, dar cum plaja a stat mult închisă, nu am mai avut unde, bine că i-a dat drumul acum primarul", spunea un gălăţean care deabia aştepta să îşi coacă vinetele şi ardeii, ca mai apoi să facă şi un pic de plajă şi un alt grătar, de data asta cu scrumbie şi carne.

Administratorii plajei se gândesc să mai pună grătare în plus, e mare cerere acum în această zonă. S-au adaptat la cerinţele gălăţenilor. "După cum se vede, grătarele sunt pline de vinete şi ardei şi abia la final se pune şi binemeritata friptură. Gălăţenii sunt inventivi şi noi ne-am adaptat cerinţelor lor. Chiar ne gândim să mărim numărul grătarelor,  deoarece de dimineaţă sunt ocupate", a spus Florin Mirea, preşedinte fundaţia Sportul gălăţean, care administrează Plaja Dunărea.

Tot vinete şi ardei pe grătare coc gălăţenii şi în pădurea Gârboavele, în zona amenajată, unde, de obicei, sfârâie micii şi fleicile.

Lasă un comentariu